Protejarea Deltei Dunării este un lucru care nu se negociază, iar autorităţile române şi ucrainene trebuie să vină cu explicaţii publice în ceea ce priveşte situaţia legată de Canalul Bâstroe, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

"Protejarea Deltei Dunării e un lucru care nu se negociază. Cred că iarăşi este un lucru foarte clar pentru toată lumea, nu numai pentru români: avem datoria de a proteja Delta Dunării", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

El a comparat situaţia actuală cu cea din pandemie, "când a fost o abordare incorectă".

"Cred că autorităţile române, cât si autorităţile din Ucraina trebuie să rezolve cât mai repede acest lucru şi să vină cu explicaţiile pe care să le prezinte public. Şi în pandemie trebuiau explicate lucrurile foarte clar şi în ceea ce priveşte vaccinarea, părţile bune, părţile rele, aşa se face într-o societate democratică. Asta nu înseamnă că România nu a ajutat umanitar, economic, militar Ucraina şi nu înseamnă că România nu are datoria ca în continuare să ajute umanitar economic şi militar Ucraina, până când Ucraina va câştiga războiul în faţa unui agresor cum este Rusia. Sunt două lucruri total distincte şi cred că discursul public al fiecăruia dintre noi trebuie să se încadreze în aceşti parametri.", a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă trebuie aşteptată opinia experţilor, Marcel Ciolacu a spus că "ne-am câştigat cu toţii" dreptul de a avea o opinie şi de a trage un semnal de alarmă când acest lucru este public.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat de asemenea că nu a primit informaţii oficiale în privinţa situaţiei Canalului Bâstroe.

"Eu nu am fost informat, nici de Ministerul de Externe, nici de nimeni altcineva, decât semnalul care a venit din mass-media, şi pe urmă am încercat de la colegii mei să aflu mai multe detalii. În momentul în care nu există o informare oficială, (...) cred că ar fi trebuit să cunoaştem mai mult din acest aspect, dar, repet, avem şi dreptul de a avea propria opinie. Asta nu e o opinie că creăm un conflict sau suntem pro-ruşi, că deja există un semnal de alarmă în ceea ce priveşte adâncimea Canalului Bâstroe şi încălcarea unor acorduri internaţionale. Părerea mea este că românilor trebuie să le spunem întotdeauna adevărul, să fim informaţi şi să explicăm exact de ce este necesar ca pentru o perioadă limitată să fie această adâncime pe Canalul Bâstroe, ce urmează în viitor, fiindcă aşa se face politică", a transmis preşedintele PSD.

Între timp, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat faptul că trei nave ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe.

"Noi suntem pregătiţi! Trei nave ale AFDJ Galaţi- dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile- aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri