Se pare că a fost vorba despre o comunicare deficitară în legătură cu trenul care a deraiat în dimineața zilei de 13 martie, în județul Teleorman. Deși inițial s-a transmis că acceleratul Arad - București Nord a frânat brusc și a evitat o coliziune directă cu un alt marfar, în realitate trenurile s-au ciocnit, a anunțat AGIFER ( Agenția de investigare feroviară română).

„Nu vorbim de ipoteze. Putem spune ce s-a întâmplat. La ora 3:55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă.

Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă", a declarat Laurențiu Dumitru, în direct la Digi24.

Reamintim că în jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, în județul Teleorman. Este vorba despre un tren de călători care a deraiat între Roșiorii de Vede si Măldăeni. pentru gestionarea eficientă a incidentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care a presupus suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului.

În trenul cu destinația București- Nord călătoreau 280 de persoane. 200 dintre acestea au fost transportate cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori. De acolo pasagerii au urcat în alt tren către destinația finală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri