ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri, iar dacă va fi nevoie ca Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări, o poate face numai pe o perioadă limitată, a declarat premierul Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

"Ştiţi foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală este cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului României şi, din discuţiile pe care le-am avut, rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri în Parlament", a precizat premierul Ciucă, întrebat despre posibilitatea plafonării poliţelor RCA.

Acesta a adăugat că a discutat cu preşedintele ASF, inclusiv despre efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate avea asupra cetăţenilor.

"Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor", a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat că, dacă va fi nevoie de o intervenţie guvernamentală, aceasta se va putea face pe o perioadă limitată.

"Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte (al ASF - n.r.) s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de acestea şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Ceea ce vă pot spune este că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. Este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale", a spus Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri