În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren.

Cele 12 entități al căror furnizor este operatorul economic sunt:

• Scoala nr. 200, sector 3
• Scoala nr. 51, sector 2
• Scoala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu
• Fundația Romanian Angel Appeal
• Crucea Roșie București
• Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif
• Disney Land SRL
• Gokids Educational SRL
• Asociația Ioni – Academia copiilor
• Asociația pentru evoluție – ROTAS
• I&G Smart Vision SRL
• Cireșel și Cireșica SRL

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat următoarele sancțiuni:

amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei
• avertisment;
• oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme
• oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate au fost următoarele:

- folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv
- utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv
- folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv
- lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
- lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat
- schimbarea stării termice a produselor din carne
- depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare
- păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf
- existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate
- lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
- depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.

Sursa foto: Protecția Consumatorului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri