Toate uscătoarele de rufe funcționează prin suflare de aer încălzit prin hainele tale pentru a elimina umiditatea, dar există mai multe tipuri diferite de uscătoare disponibile, care utilizează tehnologii, caracteristici și niveluri diferite de sofisticare.

Orice uscător de rufe va face treaba, în cele din urmă. Dar atunci când ești ocupat sau încerci să treci prin mai multe încărcături de rufe, "în cele din urmă" poate să nu fie suficient. Desigur, am prefera cu toții un uscător rapid și eficient, care să nu ne crească factura la utilități și nici să nu ne pună în situații dificile sau să ne lase chiar când avem cea mai mare nevoie.

Uscătoarele au devenit populare abia în ultimii ani. Așadar, dacă acum ai decis că e timpul să îți iei unul, dar nu știi exact ce anume ar trebui să iei în considerare sau cum să navighezi printre numeroasele opțiuni care sunt pe piață, acest articol este pentru tine, deoarece vom clarifica anumite aspecte și vom veni cu criterii pe care să le iei în considerare atunci când vrei să cumperi un uscător de rufe.

Cum să decizi ce uscator de rufe este potrivit pentru tine?

Va trebui să iei în considerare:

  • cât de des vei folosi uscătorul de rufe
  • tipul de haine pentru care îl vei utiliza
  • spațiul și ventilarea disponibile în spațiul de spălare
  • impactul asupra costurilor tale de energie
  • interesul tău în ceea ce privește ecologia

De ce dimensiune de uscător ai nevoie?

Vei pune întotdeauna o încărcătură completă de 8 kg de rufe în uscătorul tău? Sau uneori te vei rezuma la doar câteva articole de care ai nevoie mai urgent?

Majoritatea oamenilor scot încărcătura din mașina de spălat și o pun direct în uscătorul de rufe, motiv pentru care este o idee bună să potrivești capacitatea acestuia cu cea a mașinii de spălat.

În medie, majoritatea oamenilor spală doar aproximativ 3,5 kg de rufe la un moment dat, indiferent de mărimea mașinii de spălat. Așadar, nu trebuie să alegi, cel puțin din prima, un uscător de rufe uriaș. Evident, exceptând cazul în care ai o familie numeroasă și speli rufe foarte des - atunci, unul de dimensiuni mari va fi necesar.

Mai mult, capacitatea se referă la hainele uscate. Deci, să spunem că ai o mașină de spălat de 8 kg și o umpli la capacitate cu 8 kg de haine uscate. Când scoți hainele umede după ciclul de spălare, un uscător de rufe cu capacitate de 8 kg poate usca acea încărcătură - chiar dacă acum este mai grea fiind umedă.

Caracteristici de care să ții cont când mergi la cumpărături:

1. Ventilația

Pentru a preveni pereții care picură și tavanul plin de mucegai, trebuie să te asiguri că aerul cald și umed este îndepărtat eficient din zona de spălare.

Așezarea acestuia lângă o fereastră deschisă sau utilizarea unui ventilator de evacuare ar putea face treaba, dar dacă acest lucru nu este posibil, vei avea nevoie probabil de un kit de ventilație. Unele uscătoare vin cu unul, pentru altele este un extra opțional.

Cu toate acestea, nu toate kiturile de ventilație se potrivesc cu toate situațiile. Discută cu personalul de vânzări despre instalare pentru a te asigura că vei cumpăra kitul de care ai nevoie.

Unele uscătoare de rufe au doar o ieșire de evacuare în partea din față și nu pot fi ductate. Deci, dacă zona de spălare are o ventilație slabă, verifică dacă modelul este compatibil cu kitul de ventilație înainte de a cumpăra.

2. Filtrele

Filtrul tău de praf trebuie curățat regulat pentru ca uscătorul tău de rufe să funcționeze eficient și pentru a reduce riscul de incendiu, deci este util dacă filtrul se află în față și este ușor de accesat.

3. Învârtirea inversă

Tamburul își schimbă direcția de rostogolire la intervale regulate pentru o uscare mai uniformă și pentru a minimiza încâlcirea hainelor.

4. Suportul pentru uscare

Unele modele vin cu un suport care poate fi montat în interior pentru a ține obiecte pe care nu dorești să le rostogolești, cum ar fi încălțămintea sport sau hainele delicate.

5. Programul automat

Acesta pretinde că detectează automat când încărcătura s-a uscat. Programele automate pot elimina bătăile de cap legate de uscarea hainelor prin oprirea acestuia când a terminat programul, economisind energie și prevenind riscul de a-ți deteriora hainele prin suprauscarea lor.

6. Programul pentru lână

Acesta este un program cu temperatură scăzută conceput pentru a usca anumite articole de îmbrăcăminte din lână sau amestec de lână. Totuși, amintește-ți că nu toate hainele din lână pot fi uscate în siguranță în acest mod- citește eticheta de îngrijire a hainelor cu atenție și asigură-te că scrie că este sigur să faci acest lucru.

7. Programul pentru delicate

La fel ca un program pentru lână, un program pentru delicate este un mod delicat și cu temperatură scăzută pentru a usca țesături delicate, dar la fel ca și în cazul lânii, citește cu atenție instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta de pe haină. Dacă nu scrie că este sigur să o usuci în aces mod, ar trebui să o usuci la aer liber.

Acum știi câteva dintre criteriile de care trebuie să ții cont. Le poți lua în considerare doar pe cele care se aplică stilului și familiei tale.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri