Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza în perioada 6-9 aprilie 2023, între orele 09:00-19:00, Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, în incinta Prahova Value Centre Ploiești. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, ce a fost demarată de MADR în toamna anului 2022.

La acest eveniment vor participa producători din mai multe regiuni ale României ce vor aduce preparate din carne și lapte, ouă, pește, uleiuri presate la rece, legume și fructe, produse de patiserie, miere și produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

„Am satisfacția că prin încheierea acestui parteneriat cu Carrefour dăm startul unei colaborări productive și durabile pentru ambele părți și consider că acesta reprezintă o bună oportunitate pentru ca rezultatele muncii fermierilor noștri să fie valorificate corespunzător și să ajungă pe mesele consumatorilor. Iată că inițiativa noastră de a organiza astfel de târguri este îmbrățișată și de marii retaileri (...)”, a declarat ministrul Petre Daea.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoriile carne, băuturi spirtoase, patiserie (pâine, prăjituri de casă și produse proaspete de patiserie), lactate, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan” din categoria fructe și legume uscate, ceaiuri, produse apicole etc.

„Susținerea ecosistemului local este prioritate zero pentru Carrefour România. Punem mare valoare pe parteneriatele public-private și ne bucurăm să ne implicăm din nou într-o acțiune puternică de încurajare a producătorilor români, inițiată cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Anul trecut ne-am reunit forțele pentru proiectul Unirea, prin care zeci de tone de legume preluate de la producători autohtoni au fost livrate către depozitele noastre, pentru a fi introduse în circuitul comercial. Vom continua să fim alături de producătorii locali, dovada fiind chiar procentul de 93,5% reprezentat de partenerii români din totalul de furnizori care contribuie la portofoliul Carrefour România.”, a declarat si Julien Munch, CEO Carrefour România.

În cadrul târgului „Bunătăți de soi din România” de la Ploiești, Carrefour va contribui cu o selecție de produse locale, dezvoltate cu sprijinul producătorilor români și alese special pentru contextul sărbătorilor, precum vinul românesc din programul Deschidem Vinul Românesc, peștele de captură din Marea Neagră, păstrăvul de la păstrăvăria Zăganu și oaia românească de la Cathedral Buzău.

Producătorii prezenți la târg fac parte din rețeaua de producători locali și ultralocali ai companiei, în comunitatea Carrefour existand peste 1300 de fermieri români pe segmentul de produse proaspete, dintre care peste 600 sunt ultralocali și livrează în proximitate.

Această acțiune se alătură activităților și programelor derulate local de către Carrefour sub umbrela Act for Food, pentru promovarea tranziției către o alimentație sănătoasă pentru toți clienții.

Cei interesați vor avea ocazia de a achiziționa pentru cei dragi și flori specifice sezonului de primăvară de la florarii români prezenți la târg.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri