Peste 1.200 de persoane scoase din nămeţi, peste 900 de apeluri primite prin SNAU 112 şi 44 de situaţii de urgenţă gestionate de pompieri - este bilanţul zilei de miercuri, când judeţul Iaşi s-a aflat sub cod portocaliu şi roşu de ninsoare şi viscol. Problemele nu s-au limitat însă doar la acest județ, peste 400 de persoane rămânând înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani, în vreme ce în Neamț zeci de copii şi adulţi surprinşi de viscol în autocare şi maşini au fost cazaţi în internatele din Roman.

Potrivit ISU Iaşi, pe timpul deplasărilor către şi de la intervenţii echipajele ISU, ale DRDP, SPADJ şi SVSU au acţionat pentru deblocarea din nămeţi a peste 1.200 de persoane aflate în autoturisme.

"Pe parcursul zilei, pe raza comunei Ţigănaşi, pe DJ 282, au rămas blocate în autoturisme peste 70 de persoane care au fost preluate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ţigănaşi şi cazate la Căminul Cultural sau la persoane din localitate. În dispeceratul ISU Iaşi s-au primit şi gestionat peste 900 de apeluri prin SNUAU 112, cele mai multe cu privire la starea drumurilor, la arborii căzuţi şi despre persoane care necesită îngrijiri medicale", precizează sursa citată.

În același timp, peste 400 de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, iar la Dispeceratul ISU - SAJ s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin, informează joi dimineaţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

''72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălăşeni, Primăria Unţeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ştefăneşti, Primăria Călăraşi, la domiciliul şefului SVSU Călăraşi, Primăria Vlădeni, Primăria Truşeşti, Primăria Dersca, Primăria Tudora şi la Districtul SDN Manoleasa'', precizează sursa citată.

Totodată, zeci de copii şi adulţi, care au fost surprinşi de viscol în timp ce se deplasau cu maşinile, au fost cazaţi, în noaptea de miercuri spre joi, în internate şcolare din municipiul Roman, a declarat prefectul judeţului Neamţ, Vasile-Adrian Niţă.

"În cursul acestei nopţi, au fost cazate persoane pe raza municipiului Roman deoarece condiţiile meteo şi de trafic nu au permis continuarea deplasării către localităţile de destinaţie", a precizat prefectul de Neamţ.

Astfel, 35 de copii dintr-un autocar au fost cazaţi la internatul Colegiului "Danubiana", iar 37 dintr-un alt autocar au fost duşi la internatele Colegiului "Petru Poni" şi Colegiului "Danubiana".

Totodată, 33 de copii şi 3 adulţi au înnoptat la căminul Garnizoanei Roman, iar 9 adulţi şi un copil, la căminul Colegiului Tehnic "Miron Costin".

Sursa foto: ISU Botosani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri