Liderul grupului parlamentar PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a depus la Parlament un proiect de lege care prevede închiderea tuturor operatorilor de jocuri de noroc aflaţi în interiorul localităţilor.

"Am depus astăzi în Parlament o iniţiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor. Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc", a scris Simonis pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, "aceştia dezvoltând o adicţie extrem de periculoasă".

"Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spaţiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experienţa altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităţilor scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm şi o măsură de prevenire a dependenţei faţă de jocurile de noroc", a mai spus acesta.

Recent, formațiunea USR a depus de asemenea, la iniţiativa deputatului Tudor Pop, un proiect de lege pentru ca sălile de jocuri de noroc să nu poată funcţiona în localităţile cu mai puţin de 5.000 de locuitori, iar în localităţile mai mari, nu în clădiri rezidenţiale sau la mai puţin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Tot de luna trecută, spaţiile destinate jocurilor de noroc sunt interzise pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii, potrivit unui proiect adoptat de Senat, care vizează modificarea OUG nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri