Circulația metrourilor de pe magistrala 1 din București a fost oprită ca urmare a unei defecțiuni apărute la stația Costin Georgian aflată la intersecția cu bulevardul Basarabia. Pompierii ISU au intervenit în subteran, iar călătorii au fost evacuați și nu există victime.

UPDATE 3: „La 15.06 circulația trenurilor de metrou a fost reluată normal”, conform Metrorex.

UPDATE 2: „La stația de metrou Titan a fost trimisă pentru verificări o autospecială de stingere. În urma verificărilor efectuate și la stația Titan, nu sunt degajări de fum dinspre Costin Georgian”, a informat Inspectoratul pentru SItuații de Urgențe.

UPDATE: „Ca urmare a intervenției personalului Metrorex și a reprezentanților ISU scurtcircuitul produs la izolatorul din stație a fost remediat, circulația cu călători în stația Costin Georgian pe ambele fire va fi reluată normal pe ambele fire în cel mai scurt timp”, a transmis Metrorex.

În urmă cu scurt timp, Metrorex a transmis că „o defecțiune tehnică (conturnarea unui izolator) la intrarea în stația Costin Georgian, în jurul orei 14:00, a provocat reorganizarea circulației trenurilor de metrou”. Cei de la ISU au comunicat, la rândul lor, că „a fost luată măsura de evacuare a călătorilor. Circulația metroului este oprită pe ambele sensuri. Se acționează pentru identificarea focarului. Nu sunt victime”.

Tot ISU a clarificat că a existat și foc cu flacără deschisă în subteran, dând vina pe un scurtcircuit. „Din informațiile preliminare s-a produs un scurtcircuit la consola șinei de contact. Pentru stingere am acționat cu stingătoare. Incendiul este lichidat”, se arată în comunicarea ISU București-Ilfov. Au acționat pompierii Detașamentului Morarilor, Detașamentul Special de Salvatori, SMURD. „La stație a ars izolația unui conductor electric pe o lungime de doi metri liniari”.

Au mai avut loc, în ultimele luni, și alte incidente la metroul bucureștean, dar nu de natură tehnică. Acest incident vine în contextul în care vacanța școlară s-a încheiat, iar elevii s-au întors la școală, metrourile fiind din nou neîncăpătoare la orele de vârf. Din fericire, acest incident s-a petrecut înainte de orele de dupamiază-seară când oamenii se întorc de la școală sau de la muncă.

Sursa foto: ISU București-Ilfov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri