A fost emisă Autorizația de Construire - Etapa I pentru execuția lucrărilor pentru 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟰 𝗡𝗼𝗿𝗱 al Autostrăzii Bucureștiului A0, care cuprinde autorizarea lucrărilor în zonele neafectate de modificările Acordului de Mediu, prin apariția ariilor protejate Lacul și Pădurea Cernica.

Conform Autorizației de Construire - Etapa I, antreprenorul, Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, va construi pe acest lot:

  • Pasaj peste calea ferată București Sud - Oltenița (km 51+077), care are o lungime de 504 m
  • Pod pe autostradă peste Lacul Cernica și drum de exploatare la km 49+157 (o primă parte din pod: Culeea C1, Pilele P1 și P2), care are o lungime de 1274 m

Emiterea Acordului de Mediu este estimată între lunile iunie - maximum august ale acestui an, moment în care se va putea depune documentația și pentru obținerea celei de-a doua etapă a Autorizației de Construire, care va cuprinde și restul lucrărilor afectate acum de ariile protejate, precum pasajul peste autostradă DJ301 și a doua parte a podului peste Lacul Cernica.

”Reiterez faptul că, deși contractul de proiectare și execuție lucrări fost semnat în august 2020, având în vedere traversarea celor 2 arii protejate (Lacul și Pădurea Cernica), antreprenorul a realizat și un studiu de evaluare aplicată, cu monitorizarea florei si faunei timp de 12 luni. În acest moment, monitorizarea a fost finalizată, iar documentația a fost predată către Agenția Națională pentru Protecția Mediuluiâ, care va emite o decizie a etapei de încadrare cu pașii următori, urmând ca, în final, să se emită Acordul de Mediu”, a scris Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Lotul 4 Nord al A0 are o lungime de 4,47 km, iar traseul acestuia se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov între DN3 și începutul nodului rutier A2 (București-Constanța), pe raza localităţilor Pantelimon și Cernica. După ce Autostrada Bucureștiului intersectează DN3 la km 47+550, traseul acesteia se continuă ocolind proprietatea Mănăstirii Cernica, intersectează DJ301 și apoi traversează Lacul Cernica.

Sursa foto: CNAIR/ Ionel Scriosteanu- Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri