Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul ca, începând cu luna mai 2023, să declanşeze acţiuni de protest în faţa Guvernului şi ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, din cauza informaţiilor apărute în spaţiul public legate de tăieri salariale şi concedieri, conform unui comunicat al organizaţiei.

FSANP atrage atenţia principalelor partide politice care formează actuala alianţă de guvernare (PSD şi PNL) că tăierea salariilor angajaţilor de la stat (inclusiv ale poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare) şi disponibilizarea bugetarilor înseamnă sinucidere electorală pentru cele două mari partide: PSD şi PNL.

"Aceste două partide ar putea avea soarta PD-L, iar AUR ar exploda în sondaje. Nu împingeţi românii către extremism! PSD şi PNL trebuie să se axeze pe măsuri reale de scoatere a României din criza economică în care a intrat. Sindicatele din penitenciare îndeamnă partidele politice care formează actuala alianţă de guvernare ca, înainte să se grăbească să taie salarii sau să dispună concedieri, să se gândească la următoarele soluţii: 1. Să ajungă la un consens politic în alianţă. 2. Să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor. 3. Să declare război economiei subterane. 4. Să atragă investiţii străine. 5. Să materializeze reformele şi investiţiile din PNRR", se spune în comunicat.

Potrivit sindicatului, PSD, PNL şi UDMR au făcut din România o ţară care trăieşte dincolo de propriile capacităţi, înglodată în datorii, iar politicienii vremii dau vina pe angajaţii de la stat pentru gaura din buget de aproximativ 20 de miliarde de lei.

FSANP menţionează că "ordonanţa austerităţii ar trebui să vină după o consultare reală a sindicatelor şi a reprezentanţilor societăţii civile, cu dezbateri la vedere, cu presa alături, ca să vadă tot românul că ţara este guvernată transparent şi eficient, nu cu uşile închise, cum se întâmplă în ultima perioadă".

"Din cauza informaţiilor apărute în spaţiul public legate de tăieri salariale şi concedieri, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul ca, începând cu luna mai 2023, să declanşeze acţiuni de protest în faţa Guvernului şi ministerelor de resort, pe perioadă nedeterminată, care vor culmina cu blocarea activităţii din penitenciare", se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri