Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că Primăria Generală nu acordă avizele necesare pentru finalizarea lucrărilor la drumul Valea Largă, ce are ca scop fluidizarea traficului pe Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara.

Acesta a mai spus că este tentat să-și asume continuarea lucrărilor de execuție, cu riscul a primi amendă în nume personal din partea Primăriei Generale.

O spun din capul locului: acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicușor Dan. Apelul public, pe un ton decent și calm este doar ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă. Am muncit mult. Doi ani, am muncit enorm pentru a ajunge aici unde suntem: să executăm această arteră, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, cu trotuare largi și cu toate utilitățile. Ea va degreva Prelungirea Ghencea, pe care o va conecta cu Bulevardul Timișoara”, a declarat, într-un comunicat de presă, primarul de la Sectorul 6.

Potrivit acestuia, în acest moment, trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare și este blocată. Societatea intenținează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru.

„Munca pe care am făcut-o până acum a fost fabuloasă, iar costurile au fost mari:

  1. Am contractat și efectuat un studiu prefezabilitate;
  2. Am contractat (procedura achiziție) și efectuat studiu fezabilitate. Acesta ne-a spus ce exproprieri sunt necesare;
  3. Am contractat (procedura achiziție)și efectuat studiu de trafic;
  4. Am realizat și Consiliul Local a votat o Hotărâre a cere dreptul de la PMB pentru a putea face exproprieri;
  5. Consiliul General ne-a aprobat printr-o Hotărâre dreptul de a face exproprieri;
  6. Contractare (procedura achiziție) firma de avocatură pentru a ne asista în exproprieri. Am realizat primele exproprieri din istoria Sectorului 6!
  7. S-a făcut o comisie de expropriere la nivelul PMB care a avizat fiecare din cele câteva zeci de exproprieri realizate. Acestea ne-au costat cca. 4 milioane de lei!
  8. Am realizat contractat și realizat Studiu de fezabilitate apă-canal;
  9. Apa Nova a realizat proiectare apa-canal care a fost trecuta prin comisiile tehnice ale PMB și care a necesitat ZECI DE AVIZE;
  10. Am obținut autorizație de construire, aviz de mediu etc;
  11. Apa Nova a contractat lucrările și a mobilizat deja echipa de muncitori;
  12. Am contractat lucrările la rețelele de gaz, energie, NETCITY;
  13. Am realizat procedura de achiziție proiectare și execuție drum;
  14. Am depus în noiembrie 2022 cererea de avizare defrișărilor de către PMB, inventarierea fiecărui copac în parte (specie, dimensiuni etc);

NU AM PRIMIT NICI PÂNĂ ACUM DE LA PMB AVIZUL DE DEFRIȘARE

În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a ccc. 400 de copaci, și pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opțiuni:

  1. Nu mai facem lucrările și,
  2. Îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit”, a explicat Ciprian Ciucu.

Edilul Sectorului 6 mai spune că, în acest moment, tinde să-și asume amenda pe care primarul general i-o va da.

„Rămân cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de mine ca să scot Cartierul Brâncuși și Prelungirea Ghencea, parțial din mizerie. Mai rămâne și varianta ca totuși, să primim săptămâna acesta avizul de defrișare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB și care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General. Am făcut tot ce a ținut de mine și pe căi formale și pe căi informale, politice. Avizul nu vine”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Wall-Street.ro / Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri