Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat desemnarea asocierii câștigătoare a contractului pentru tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș.

O asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus - Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș, potrivit lui Sorin Grindeanu. Este vorba despre asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET . – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI.

Autostrada Sibiu-Făgăraș trebuia să fie gata încă din 2025

Contractul adjudecat - la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA) - prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor), a anunțat ministrul. Ar trebui să fie deci gata în 2027 - deși acum doi ani, CNAIR promite că între Sibiu și Făgăraș vom circula pe autostradă din 2025.

Sectorul de Autostradă Sibiu- Făgăraș va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova - Transilvania. Va avea 68 kilometri și este practic primul segment din Autostrada Sibiu-Brașov.

Contractul, finanțat prin ProgramulTransport, va putea fi semnat peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. Au fost depuse 6 oferte, dintre care 3 de la companii din Turcia, dar și una de la o asociere condusă de o firmă din Ucraina.

Care va fi traseul autostrăzii Sibiu-Făgăraș

Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Traseul trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa - Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Lungimea autostrăzii este de 68 de kilometri și este împărțită în patru tronsoane:

Tronsonul 1 Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) - Avrig-Marsa (DJ105G)
Lungime: 14,2 km
Durată de proiectare: 12 luni
Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 2 Avrig-Mârșa (DJ105G) - Arpașu de Jos (DN1)
Lungime: 19,9 km
Durată de proiectare: 12 luni
Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) - Sâmbata de Sus (DJ 105B)
Lungime: 17,6 km
Durată de proiectare: 12 luni
Durată de execuție: 36 luni

Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) - Municipiul Făgăraș/ Drum de legătură cu DN1
Lungime: 1,2 km
Durată de proiectare: 12 luni
Durată de execuție: 36 luni

Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri