Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dispus către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să scoată palmierii lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, declarând că lucrarea este ilegală, fiind a treia situație de încălcare a regulilor cu care Primăria Municipiului București (PMB) se confruntă.

„Acest spațiu aparține Primăriei Municipiului București, iar orice intervenție trebuie făcută că avizul nostru. N-au cerut nimic niciodată. Suntem la al treilea episod de acest fel. Mai întâi s-a făcut acest spațiu verde, care ne-a lăsat fără semaforizare, pentru că s-au tăiat cablurile de la semafoare. Apoi, ne-am trezit cu lucrarea amenajare a trotuarului pe care o făcusem deja noi înlocuită cu acest tip de pavaj care se găsește în tot Sectorul 3, iar acum ne-am trezit, fără să fim anunțați, cu acești copăcei”, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa, Nicușor Dan.

Întrebat ce se va întâmpla cu palmierii care ar fi costat 1.000 de lei bucata, primarul general al Capitalei a anunțat că vor fi scoși de angajații de la ALPAB.

„O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță. Suntem un stat de drept. Trebuie să respectăm legea. În momentul în care reamenajezi Kilometrul Zero al Bucureștiului trebuie să te consulți cu niște specialiști. Nu poți să pui de capul tău meri sau mai știu eu ce.

În prezent, mai spune primarul general al Capitalei, spațiul verde din Piața Unirii se află în ilegalitate.

„Poliția Capitalei a trecut sâmbătă pe aici și a găsit un cetățean bulgar care coordona niște nepalezi, care nu aveau niciun fel de document pentru aceste lucrări”, a mai spus Nicușor Dan.

Potrivit lui, cei de la ALPAB se vor ocupa de mutarea copacilor fără ca aceștia să fie răniți, iar locul va fi readus la nivel prin umplerea găurilor cu pământ.

Într-o intervenție la Digi24, viceprimarul Horia Tomescu a declarat și el că Primăria Sectorului 3 profită de legislația încurcată.

„PMB are procură împotriva primarului sectorului 3 pentru această amenajare, și totuși el continuă să facă amenajări. Centrul Capitalei nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a lui Negoiță”, a declarat Horia Tomescu.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, anunțase printr-un clip video postat pe pagina sa de Facebook plantarea copacilor și recunoștea că primarul general al Capitalei nu era de acord cu proiectul său de reamenajare.

Sursa foto: Captură video - Nicușor Dan / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri