Aparatele de răcire sunt o necesitate pentru orice gospodărie. Când faci planul unei bucătării, există cel puțin un aparat de răcire pe care trebuie să îl iei în calcul. De exemplu, o bucătărie mai mică, de apartament, este dotată doar cu un frigider, din cauza spațiului limitat. Pe de altă parte, o bucătărie mai mare poate depozita, pe lângă frigider, și o vitrină frigorifică.

O bucătărie se dotează în funcție de nevoile fiecăruia, însă există câteva aparate de bază care nu trebuie să lipsească de la tine din gospodărie. Vrem să te ajutăm să faci alegerea potrivită, așadar în acest articol vei îți vom prezenta cele 3 dispozitive și motivele pentru care acestea sunt folositoare.

1. Vitrină frigorifică

Vitrina frigorifică este un dispozitiv foarte folositor pentru persoanele care locuiesc la casă. Aparatul este complementar frigiderului și depozitează produsele cu o dată de expirare mai îndepărtată. De obicei, este plasat în zonele mai puțin circulate din casă, precum debaraua sau subsolul. De asemenea, dispozitivul este foarte folositor în sezonul călduros. Poți să îl scoți în curte și să păstrezi băuturi la rece atunci când îți petreci ziua în grădină. Este folositor și pentru momentele când faci grătare, deoarece este facil să ai carnea aproape de tine și la o temperatură scăzută.

Un mare avantaj al vitrinei frigorifice este că aceasta vine în diferite forme și mărimi. De exemplu, există dispozitive, pentru cameră, de mărimea unui ghiozdan, făcute să țină produsele reci, dar și aproape de tine. Acest tip de dispozitiv poate fi luat și în mașină. Multe autoturisme au un port de încărcare în portbagaj, astfel vitrina poate fi conectată la acel port. Este folositoare pentru drumurile mai lungi, când vrei să păstrezi lichide, gustări sau sandvișuri la rece.

Un al treilea model este cel prezent în carmangerii. Dispozitivul este foarte lat și este făcut pentru a prezenta toată gama de produse.

Vitrina frigorifica este o opțiune bună dacă vrei un dispozitiv versatil pentru a depozita alimente la rece. Totuși, nu uita că nu te poți baza doar pe o astfel de vitrină pentru toate produsele. Frigiderul este aparatul principal dintr-o bucătărie.

2. Combina frigorifică

Acesta este numele mai puțin popular al unui tip specific de frigider. Combinele frigorifice sunt frigidere care au în partea superioară a ansamblului, spațiu de depozitare cu temperaturi de până la 0 grade, iar în partea inferioară au congelator. De asemenea, accesul la fiecare parte se face prin două uși diferite, iar cele două elemente sunt despărțite de o margine groasă care prezervă temperatura scăzută a congelatorului. Acest tip de frigider este cel mai popular în toate gospodăriile, deoarece este combinația a două aparate, așadar este mult mai ușor să cumperi o combină decât un frigider și un congelator separat. Combinele frigorifice ocupă mai puțin spațiu, deoarece orientarea lor este pe verticală. De asemenea, sunt mai avantajoase din punctul banilor. Costul este mai mic pentru achiziția unei combine decât pentru a unui frigider și congelator separat.

Combinele frigorifice sunt potrivite pentru familii, deoarece oferă mult spațiu de depozitare foarte bine compartimentat. Majoritatea modelelor au multe rafturi, reglabile și detașabile. De asemenea, au spații de depozitare special construite pentru diferite alimente cum ar fi ouă sau legume mici. Există modele care au un compartiment distinct, la baza frigiderului propriu-zis, care este destinat temperaturilor între 0.5-1 grade.

Modelele de combină variază foarte tare. Sunt modele cu dispenser de apă, sunt modele cu două uși și sunt modele cu ecran și sistem de operare. Trebuie să îți analizezi nevoile și să alegi opțiunile care te avantajează cel mai mult.

3. Ladă frigorifică

Lăzile frigorifice pot fi de două feluri:

a. Profesionale

Acest tip de dispozitiv are o dimensiune mai mare și este făcută să înghețe alimentele sau lucrurile depozitate înăuntru. În general, este folosit de persoanele care nu au un frigider cu congelator încorporat. Totuși, acest dispozitiv este achiziționat și de familiile mai mari care au nevoie de mai mult loc pentru alimentele care necesită temperaturi sub 0 grade.

b. Portabile

Lăzile frigorifice portabile se aseamănă foarte tare cu vitrinele. Sunt foarte folositoare deoarece pot fi conectate la mașină și astfel țin alimentele la rece în timpul unei călătorii. Pot fi de ajutor și atunci când mergi în drumeții, deoarece materialul din care sunt confecționate prezervă temperatura rece din interior. Așadar poți ține alimente la rece pentru o perioadă mai lungă de timp, fără energie electrică, ci doar cu ajutorul unor pastile cu lichid pre congelat.

Cele 3 produse prezentate în articol pot fi găsite în orice magazin cu electrocasnice. Totuși, înainte să pornești la cumpărături, îți recomandăm să cauți pe internet modele care îți îndeplinesc criteriile de cumpărare și abia apoi să le cauți în magazin. Astfel vei avea acces atât la o părere de la alți utilizatori ai produsului, dar poți să îți faci și propria părere când vezi personal dispozitivul.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri