După cum am scris în premieră încă de pe 11 mai, zona Ateneului Român și a Pieței Revoluției urmează să devină exclusiv pietonale - dacă planul viceprimarului Capitalei va fi pus în practică.

Viceprimarul Bucureștiului anunțase, la deschiderea Romanian Design Week, că are ceea ce a descris drept un "teaser": Piata George Enescu ar putea deveni zonă pietonală pentru perioade mai lungi de timp sau chiar permanent, nu doar în unele week-end-uri din programul ”Străzi deschise”. Zona ar urma să devină un "hub cultural", a confirmat Stelian Bujduveanu pentru wall-street.ro, menționând la acel moment existența planului pe care l-a făcut acum public.

Informațiile obținute de wall-street.ro arătau atunci că restricțiile de circulație s-ar putea aplica in sezonul cald. Există inclusiv varianta introducerii lor de la 1 iulie anul curent.

Viceprimarul Capitalei a prezentat acum planul zonei care va fi exclusiv pietonală și care va cuprinde Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne. .

Potrivit surselor wall-street.ro, pe termen lung se ia în calcul construcția unei parcări subterane și chiar a unui pasaj. Pentru a închide zona pentru traficul rutier, ar urma să fie instalate balize.

Zona ar putea fi încadrată și la "zone cu emisii scăzute" - care de curând au fost reglementate într-un proiect de lege inițiat de Guvern și votat de Parlament. Ar fi printre puținele care s-ar preta la a deveni pietonale pe termen mai lung în București, potrivit viceprimarului.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri