Guvernul a anunțat ce sume va aloca pentru angajații din sistemul de învățământ, atât pentru personalul didactic, dar și nedidactic, pentru lunile iunie și octombrie, pentru a-i determina să renunțe la grevă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că schimbările cele mai mari vor fi în luna iulie, când Executivul speră să adopte noul proiect al salarizării, dar, până atunci, statul se angajează să vireze către angajații din Educație o serie de prime.

„Am văzut mai multe interpretări a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. În primul rând, cel mai important lucru pe care vreau să-l subliniez este acela că Guvernul dorește să crească salariile profesorilor. Mai mult decât atât este faptul că, așa cum s-a anunțat public, până la 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării, iar Educația este prioritară”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Până la aprobarea proiectului legii salarizării, Dan Cărbunaru a anunțat că Executivul va oferi prime pentru cei aproape 300.000 de angajați din sistem.

Guvernul va oferi, pentru luna iunie a acestui an, 1.000 de lei, o sumă forfetară, care va fi încărcată pe un card, pe modelul cardului pentru energie folosit pentru plata facturilor.

Pe acest card vor fi încărcate:

  • Suma forfetară de 1.000 lei pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în luna iunie.
  • 1.500 lei pentru luna octombrie, din care 500 de lei sumă forfetară și 1.000 de lei, bani alocați pentru susținerea activității didactice

În ceea ce privește personalul nedidactic, pentru lunile iunie și octombrie, vor fi virate pe același tip de carduri, sumele de:

  • 500 de lei luna iunie
  • 500 de lei pentru luna octombrie

Pentru ambele cazuri, 150 este o sumă forfetară.

„În plus, pentru personalul nedidactic urmează să fie majorate veniturile până la maximum posibil, conform grilei de salarizare aferente personalului nedidactic din Legea nr. 153” a mai spus Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Captură video / Facebook - Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri