Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetăţean bulgar, mai multe cutii de carton ce conţineau 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 38.159.000 de lei (aproape 8 milioane de euro).

Conform documentelor prezentate, şoferul transporta marfă în regim de coletărie, pe ruta Grecia - Ungaria.

Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi marochinărie.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 21.510 articole de îmbrăcăminte şi marochinărie, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Şoferul autocamionului a declarat ca bunurile îi aparţin.

Bunurile, cu o valoare de 38.159.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de şoferul bulgari se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri