După ce românii s-au bucurat recent de un weekend prelungit cu ocazia zilei de 1 mai, angajații se vor bucura în luna iunie de o nouă minivacanță, de această dată mai generoasă. Iată ce zile libere urmează, potrivit calendarului zilelor libere și a Sărbătorilor Legale din 2023.

Ce mzile libere urmează pentru români. Vom avea parte de o nouă minivacanță

Angajații din România se vor bucura în luna iunie de noi zile libere, timp pe care îl pot petrece cu cei dragi. Prima zi liberă este 1 iunie care pică joi. Românii sărbătoresc atunci Ziua Internațională a Copilului. Următoarele zile libere sunt 4 și 5 iunie, când pică Rusaliile, cu mențiunea că prima zi de Rusalii pică duminică. Ziua de 2 iunie, care pică vineri, va fi punte pentru weekendul prelungit de care vor avea parte românii. În total, la această dată, mai avem 8 zile libere până la finalul lui 2023. Iată când pică următoarele zile libere:

  • 1 iunie (joi) — Ziua Copilului
  • 4 iunie (duminică) – Rusalii 2023- prima zi
  • 5 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
  • 15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri)— Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (luni)- Prima zi de Crăciun 2023
  • 26 decembrie (marți) — A doua zi de Crăciun 2023

Începând cu 2024, românii vor beneficia de zile libere noi de la stat. Este vorba despre zilele de 6 și 7 ianuarie, când creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului și, respectiv, Sfântului Ioan Botezătorul sau Sfântul Ion.

Privații ar putea fi „privați” de zile libere noi

Românii care lucrează în mediul privat ar putea fi „privați” de noi zile libere care ar putea fi acordate. Asta se arată într-un proiect de lege care indică faptul că patronii din mediul privat suferă pierderi important ca urmare a faptului că trebuie să acorde pe lângă cele 20 de zile de concediu și 15 zile de sărbătoare legală. Parlamentarii motivează că „orice prevedere suplimentară privind zile libere suportate de angajator înseamnă cheltuieli pe seama rezultatelor financiare ale unei întreprinderi și că proliferarea lor ar putea împinge firmele cu situație financiară fragilizată de crizele suprapuse pe care le traversează economica înspre pierderi și faliment”.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri