Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, au anunţat că organizează, pentru al doilea an consecutiv, acţiunea "Respectăm natura, Promovăm cultura!", eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, Dan Teodorovici, a declarat că pentru a proteja natura prin creşterea gradului de colectare selectivă a deşeurilor şi valorificarea ulterioară a acestora, în perioada 7-9 iunie, trei dintre muzeele din subordine pot fi vizitate gratuit în baza unui bilet verde. Acest bilet poate fi obinut în schimbul deşeurilor reciclabile din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) şi sticlă (ambalaje de sticlă), anunță Agerpres.

E al doilea an în care participăm la această campanie şi ne bucură mult faptul că n-a rămas doar o iniţiativă punctuală, ci iată că devine o obişnuinţă. M-a impresionat încă de anul trecut succesul campaniei, mai exact implicarea oamenilor şi a comunităţii. Nu pot spera decât ca proiectul să atragă tot mai mult atenţia asupra 'patrimoniului verde' pe care trebuie să-l gestionăm cu toţii mult mai bine decât în trecut.

manager Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi

Pentru a obţine un bilet verde este nevoie de cinci materiale reciclabile, din aceeaşi categorie sau combinate.

Pentru a vizita Casa Dosoftei sau Muzeul "Vasile Pogor", vizitatorii trebuie să ofere la schimb 5 materiale reciclabile.

Pentru a vizita toate cele cinci muzee din cadrul Casei Muzeelor, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile.

Biletul verde poate fi ridicat de la intrarea în fiecare muzeu, acolo unde ADIS Iaşi a instalat pubele pentru a fi depozitate materialele reciclabile aduse de vizitatori.

"Mă bucur că am ajuns la a doua ediţie a campaniei 'Protejăm natura, promovăm cultura'. Aşteptăm cât mai mulţi vizitatori la muzeele participante la acest eveniment pentru a demonstra că protejarea mediului înconjurător a devenit un stil de viaţă asumat de ieşeni", a precizat directorul ADIS Iaşi, Răzvan Gheorghiu.

Acestui demers i s-a alăturat şi Colegiul "Virgil Madgearu", care va susţine buna desfăşurare a activităţii cu voluntari.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri