Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că agenţii economici din Centrul Vechi au termen până la data de 1 iulie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public. El menţionează că a avut vineri o discuţie "foarte bună" cu agenţii economici din Centrul Vechi şi că au fost abordate o serie de probleme care ţin de siguranţă şi de estetica acestei zone protejate, a scris Agerpres.

"Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desfiinţeze construcţiile ilegale de pe domeniul public, precum terasele închise, podine din lemn şi orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism şi care limitează accesul autospecialelor ISU. Terasele trebuie să respecte limita de spaţiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea maşinilor de intervenţie", scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

El adaugă că toţi operatorii economici prezenţi au afirmat intenţia de a intra în legalitate, inclusiv în privinţa copertinelor şi firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizaţiilor de construcţie pentru toate aceste elemente.

"Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea şi ridicarea gunoiului şi pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare", mai scrie primarul general.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri