ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile în 13 judeţe, precum şi un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează 16 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, între orele 12:00 - 21:00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Caraş-Severin, dar şi în zonele de munte ale judeţelor Bihor, Arad, Timiş, Sibiu şi Alba, va fi în vigoare alerta de Cod portocaliu de averse. Local, cantităţile de apă vor fi de 30 - 40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la trei ore.

De asemenea, în intervalul 10 iunie, ora 10:00 - 10 iunie, ora 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, vestul şi nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei şi al Munteniei, pe fondul atenţionării Cod galben, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp, pe arii restrânse peste 30 l/mp.

Meteorologii precizează că, în restul teritoriului, după-amiaza şi seara, vor fi intensificări ale vântului şi averse izolate, iar zilele următoare instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Pe de altă parte, pentru Capitală, prognoza ANM relevă faptul că, în perioada 10 iunie, ora 10:00 - 10 iunie, ora 23:00, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat (trecător cu rafale de 30 - 40 km/h după-amiaza şi seara). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri