6 Septembrie 2023

Restaurant din București, închis temporar de Protecția Consumatorului. Ce au găsit inspectorii | GALERIE FOTO



Inspectorii de la Protecția Consumatorului au propus închiderea temporară a restaurantului pentru o perioadă de până la 6 luni.

Potrivit comunicatului, inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sector 3 au dat amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei și 1 avertisment în urma unui control la restaurantul Bucătărașul din Capitală. Ei au decis oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate, au propus închiderea temporară a restaurantului pentru o perioadă de până la 6 luni și au oprit definitiv de la comercializare și au retrages din circuitul consumului uman produse neconforme în valoare de aproximativ 1.700 lei.

În cadrul controlului ANPC s-au constatat următoarele abateri:

- folosirea unor produse alimentare aflate în afara datei limită de consum;
- schimbarea stării termice a produselor alimentare în mod neautorizat;
- utilizarea unor produse alimentare fără elemente de identificare;
- condiții improprii în zona de depozitare: paviment, pereți, tavan cu zone deteriorate și neigienizate; depozitare necorespunzătoare în contact direct cu pavimentul;
- folosirea unor agregate frigorifice (frigidere și congelatoare) neigienizate, cu chedere deteriorate, cu acumulări de impurități, cu zone cu vopsea exfoliată și rugină;
- utilizarea unui frigider destinat răcirii băuturilor răcoritoare la depozitarea produselor alimentare;
- condiții improprii în blocul alimentar: pereți, tavan, paviment cu zone deteriorate si neigienizate; hotă neprevazută cu protectii metalice si neigienizată, cu acumulări de grăsime arsă; prezența gândacilor vii și morți; lipsa unui grafic din care să rezulte frecvența înlocuirii uleiului pentru gătit;
- folosirea unui cântar electronic neverificat metrologic;
- utilizarea unor măsuri pentru băuturi neomologate (la bar);
- lipsa afișării informațiilor cu privire la cantitatea ingredientelor, prezența aditivilor alimentari și la ingredientele alergene (în lista meniu)
-depozitarea cărnii destinate ciorbelor/supelor separat față de lichid.



Citeste si