19 Martie 2024

Clotilde Armand: Dezvoltator imobiliar, amendat cu 475.000 de lei după ce a tăiat ilegal 47 de arbori



Un dezvoltator imobiliar care construieşte un complex de locuinţe de lux în nordul Sectorului 1, a fost amendat cu 475.000 de lei de Poliţia Locală, pentru defrişarea ilegală a 47 de arbori, a anunțat Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

„În goana după profit rapid, unii dintre dezvoltatorii imobiliari încalcă flagrant legislația de urbanism și mediu. Poliția Locală Sector 1 - Compartiment Protecția Mediului a dat ieri o amendă record, în cuantum de 475.000 lei, pentru defrișarea ilegală a 47 de arbori”, a scris edilul Sectorului 1.

Potrivit ei, contravenția pentru tăierea „unei veritabile păduri urbane a fost dată unui mare dezvoltator care construiește un complex de locuințe de lux în nordul Sectorului 1”.

„A primit amenda maximă prevăzută de lege: 10.000 lei/ arbore defrișat ilegal. La această sumă s-a adăugat o altă sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 lei, pentru neasigurarea spălării zonei aferente șantierului și a utilajelor din perimetrul acestuia”, a adăugat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 nu a precizat nici numele proiectului imobiliar, nici a dezvoltatorului.

„Reformarea Poliției Locale pe care am realizat-o la începutul mandatului își arată roadele. Nu sunt perfecți cei din poliție și mai sunt lucruri de îmbunătățit. Dar în Sectorul 1 îi sancționăm pe toți cei care încalcă legea, indiferent de numele, influența politică, puterea financiară sau calitatea acestuia”, se mai arată în anunțul primarului.



Citeste si