Cum ma prezint la interviu ? Este stilul meu de management potrivit ? Cum se impaca activitatea de la birou cu familia ? Cum negociez o marire de salariu ? Toate acestea sunt intrebari care isi vor gasi raspunsul pe CareerJournal.com.
CareerJournal.com completeaza universul site-urilor din familia Wall Street Journal - StartupJournal.com, CollegeJournal.com, OpinionJournal.com si RealEstateJournal.com -, fiind unul dintre cele mai apreciate site-uri cu informatii si articole excelent realizate despre cariera si dezvoltare profesionala.

Site-ul este impartit in mai multe sectiuni, dintre care cea mai importanta mi se pare Job Hunting Advice. Sunt prezentate numeroase articole pe teme variate, incepand cu realizarea unui CV si a unei scrisori de motivatie profesioniste si continuand cu tips&tricks-uri pentru reusita in cadrul interviului.

Puteti gasi de asemenea articole exceptionale pe teme ca schimbarea domeniului in care profesati, networking, strategii de cautare a unui loc de munca, sfaturi pentru negocierea pachetului salarial.

Poate la fel de importanta este si sectiunea Manage Your Career, cuprinzand articole pe o gama variata de teme legate de dezvoltarea profesionala. Sunt prezentate povesti de succes ale unor angajati / manageri / antreprenori din diverse industrii si, de asemenea, nenumarate articole pe tema stilului de management. Unul dintre cele mai interesante articole identificate in aceasta sectiune, de exemplu este scris de Peter F. Drucker – celebrul guru in management– Peter Drucker's Essential Tips For Managers in 2005.

Sectiunea acopera de asemenea subiecte despre stilul de viata la birou si despre planificarea retragerii din viata profesionala. Gasiti articole despre cum sa treceti peste pierderea unui job, cum sa supravietuiti unei crize in viata profesionala sau cum sa deveniti cat mai eficient pentru a avansa in ierarhia companiei. Exista de asemenea si o zona rezervata articolelor destinate profesionistilor in varsta de peste 50 de ani.

Un alt instrument interesant aflat pe CareerJournal este o galerie cu exemple de CV-uri si cu sfaturi de alegere a layout-ului potrivit, astfel incat sa optati pentru cea mai buna varianta in cunostiinta de cauza.

Chiar daca multe dintre informatiile prezentate pe CareerJournal sunt adaptate pietii fortei de munca din SUA, veti gasi cu siguranta o sumedenie de articole interesante si utile care va vor ajuta in dezvoltarea profesionala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Special »Citeste si
Munca de acasa: cum reusesti sa devii eficient