Prabusirea tutunului romanesc a inceput in 1990, atunci cand, printr-o hotarare de guvern, Centrala Industriei Tutunului devine Regia Autonoma a Tutunului din Romania. Statul vinde sapte ani mai tarziu si transforma regia in societate comerciala pe actiuni – Societatea Nationala Tutunul Romanesc. In momentul privatizarii, din aceasta societate faceau parte opt fabrici de fermentare a tutunului, sase fabrici de tigarete, o Statiune Centrala de Cercetare pentru Cultivarea si Industrializarea Tutunului, o fabrica de piese si 4.000 de angajati.

Printre fabrici se numarau unitatile din Timisoara, Targu Jiu, Iasi, Ramnicu Sarat si Sfantu Gheorghe. In total, in aceste fabrici lucrau peste 2.000 de angajati, aici fiind produse marci cunoscute precum Carpati, Bucegi, Snagov, Amiral, Marasesti, Triumf, Rapid, dar si tigari de lux.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont