Majoritatea retelelor de spitale private au ales sa se extinda cel mai mult in Bucuresti, apoi in celelalte orase mari din tara. Vezi in continuare harta unitatilor medicale private din Romania, care ilustreaza numarul acestora si zonele tarii preferate de furnizorii de servicii medicale private.

1. Polisano Clinici

Prima clinica privata infiintata in Romania a fost Polisano Sibiu in anul 1993. In prezent, grupul Polisano detine doua policlinici in Bucuresti, iar in Sibiu sunt doua spitale si doua clinici.

In 2016 grupul a investit peste jumatate de milion de euro in dotari si aparatura pentru cele doua spitale din Sibiu, ajung la un total al activelor de 335 milioane euro.

Anul trecut, Polisano Clinici a avut o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 10% si a profitului operational cu 30% fata de 2015.

2. Regina Maria

Reteua Regina Maria a fost infiintata in 1995 de medicul de origine germana Wargha Enayati sub denumirea Centrul Medical Unirea. Reteaua de servicii medicale private are 33 policlinici, 4 spitale, 15 laboratoare de analize si 180 clinici partenere in tara.

In ultimii ani, Regina Maria a fost implicata in 13 tranzactii cu preluare integrala a altor jucatori, precum si in 3 tranzactii care au vizat schimbarea actionariatului companiei.

Furnizorul de servicii medicale private a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 91 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% fata de 2015 si estimeaza pentru acest an o majorare cu 30% a afacerilor, mai ales ca urmare a noilor achizitii.

3. MedLife

Furnizorul de servicii medicale private MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si acopera zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii.

La data de 30 septembrie 2016, grupul MedLife opera 36 de clinici, 8 spitale generaliste si specializate, 24 de laboratoare cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie si servea peste jumatate de million de clienti in Romania.

MedLife a afisat pentru anul trecut pierderi de 1,66 milioane lei, la o cifra de afaceri in crestere cu 29%, pana la 503 milioane lei.

4. Medsana

Medsana ofera servicii medicale pe piata romaneasca din 1996 si in prezent are trei clinici in Bucuresti si o alta clinica in Ploiesti. Primul centru medical infiintat a fost Medsana Controceni.

In 2016, compania a incheiat cu o cifra de afaceri de 19,9 milioane de lei si estimeaza anul acesta o crestere de 25 %, fara a lua in calcul investitiile. Directorul general al Medsana sustine ca investitiile pentru acest an vor ajunge si pana la 2 milioane de euro, punand in calcul si construirea unui nou centru in Bucuresti, suma de 1,7 milioane de euro fiind doar pentru aparatura necesara. Vassilis Chaniotis sustine ca se vor indrepta spre orasele Constanta, Timisoara, Cluj sau Brasov, dupa ce vor acoperi suficient piata de servicii medicale private din Bucuresti.

5. Gral Medical

Grupul Gral Medical a fost infiintat in anul 2000 si in decursul timpului a reusit sa construiasca o retea de 25 centre medicale, dintre care 11 laboratoare, 14 clinici si un spital privat cu 4 sectii in Bucuresti, Prahova, Dolj, Sibiu, Arges si Vrancea, unde lucreaza peste 1.200 de medici si asistente.

Centrele grupului din provincie au atras venituri cu 35% mai mari fata de cele din prima jumatate a anului 2014, iar pentru anul 2015, compania a bugetat o cifra de afaceri de 111 milioane lei si investitii de 5,5 milioane euro.

6. Sanador

In februarie 2001, a fost deschisa prima policlinica Sanador, dotata cu laborator propriu de analize medicale. Sanador opereaza numai in Bucuresti, avand 4 clinici si un spital.

In 2015 furnizorul de servicii medicale private a inregistrat cifra de afaceri de 188 milioane lei si un profit net de 4,3 milioane lei, potrivit RisCo. Numarul angajatilor a crescut de la 959 in 2015, pana la peste 1.000 in prezent.

7. Monza

Spitalul Monza a fost infiintat in 2012 si face parte din grupul Policlino di Monza din Italia. In prezent grupul detine 10 spitale in Italia, iar prima investitie in afara tarii a fost in Romania.

Grupul va deschide anul acesta o noua clinica la Cluj, pentru aceasta clinica investitia fiind de 2 milioane de euro. Pe langa deschiderea unei noi clinici, Monza prospecteaza deschiderea unor noi ambulatorii in Bucuresti si in urmatorii ani alte spitale in Constanta si Timisoara.

Spitalul Monza a inregistrat in 2016 cifra de afaceri de 74,3 milioane lei si pentru anul acesta estimeaza o crestere de 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri