Infograficul lunar: avansul PIB a depasit orice asteptari, in timp ce cursul s-a apropiat periculos de mult de 4,6 lei/euro

Cresterea economica puternica este cel mai important indicator macroeconomic care a marcat ultima luna, avansul surprinzator al PIB in primul trimestru, de 5,7% in termeni anuali, fiind cel mai mare din Uniunea Europeana si a depasit cu mult estimarile analistilor locali. Urmariti in infograficul de mai jos care sunt evolutiile principalilor indicatori publicati in ultima luna, cu impact asupra economiei si mediului de afaceri.

De asemenea, cursul de schimb leu/euro a reprezentat in ultimele 30 de zile un alt factor de ingrijorare pentru populatie sau firmele care au de facut plati in euro. Moneda nationala s-a depreciat mai multe zile la rand si s-a apropiat periculos de mult de nivelul de 4,6 lei/euro.

Totusi, cursul nu va sta prea mult aproape de 4,6 lei/euro, potrivit unei analize a Raiffeisen. Astfel, cu toate ca guvernatorul Mugur Isarescu a declarat recent ca "nu prea e loc de aprecierea leului", analistii bancii austriece se asteapta ca moneda nationala sa castige teren in a doua parte a anului si sa se tranzactioneze la 4,45 lei/euro.

Citeste si:
Wall-street Financial Forum: află care este soluția de finantare...
Wall-street Financial Forum:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Special »Citește și
Infografic: Crestere economica record, cu pretul dublarii deficitului extern
Setari Cookie-uri