Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a cazut cu 10,4% in iunie, astfel ca dupa un debut de an spectaculos, cu una dintre cele mai bune evolutii din Europa, piata romaneasca a ajuns sa aiba doar o crestere mediocra in primul semestru, comparativ cu bursele de pe continent.

Demiterea cu scandal a Guvernului Grindeanu a fost primul motiv care a determinat in iunie o serie de scaderi pe BVB. De asemenea, la finalul lunii, declaratia noului ministru al Finantelor, Ionut Misa, privind desfiintarea Pilonului II de pensii private, a dus la o scadere de aproape 4% intr-o singura zi pe Bursa de Valori Bucuresti.

Per ansamblu, BVB a inchis primul semestru cu o crestere de 10,8% pe BET, principalul indice al pietei romanesti. In regiune, Bursa din Viena a crescut cel mai mult in S1, cu 23,3%, urmata Bursa din Sofia, care a inregistrat un plus de 20%. In vestul Europei, bursa germana a urcat cu 6,8% pe indicele DAX, in vreme ce in SUA indicele S&P 500 a castigat 8,2%.

Sezonul dividendelor precum si cele doua listari private de pe Bursa de Valori Bucuresti au facut ca valoarea medie zilnica a tranzactiilor realizate pe piata locala sa urce cu peste 30%, ajungand la 9,6 mil. euro.

Pe 16 mai, au intrat la tranzactionare actiunile DIGI Communications (proprietarul RCS&RDS), in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale (IPO) derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro). De asemenea, pe 19 iunie s-au listat si actiunile producatorului de utiliaje industriale Aages Targu-Mures (AAG), ca urmare a unui IPO in valoare de 5,5 mil. lei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri