Dupa un inceput de vara slab, cu scaderi generalizate pe toti indicii, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a revenit in iulie, reusind sa inchida luna cu cea mai buna evolutie din regiune si o crestere a lichiditatii bazata pe vanzarea de obligatiuni UniCredit.

BVB a crescut per ansamblu cu 5,5% luna trecuta, in vreme ce indicele BET, indicele care urmareste cele mai tranzactionate 13 actiuni romanesti, a castigat 5,3%. In regiune, Bursa din Varsovia a urcat cu 3,2%, in vreme ce pietele din Sofia si Budapesta au crescut cu 1,7%, respectiv 1,6%.

In cazul pietelor foarte dezvoltate, evolutiile au fost mixte. Astfel, in SUA indicele S&P 500 s-a apreciat cu 1,9% si a ajuns la noi maxime, in vreme ce in Germania indicele DAX a pierdut 1,6% in iulie.

Valoarea totala a tranzactiilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti a crescut cu 22% luna trecuta fata de iunie 2017 si cu 186% fata de iulie 2016, pana la 280 mil. euro. Cresterea a fost datorata unei oferte de de obligatiuni derulate de UniCredit Bank, a carei valoare a ajuns la 610 mil. lei (134 mil euro).

BVB a admis luna trecuta la tranzactionare si obligatiunile Globalworth Real Estate Investment, companie de investitii imobiliare, axata cu precadere pe piata din Europa Centrala si de Est. Emisiunea de obligatiuni corporative a avut o valoare totala de 550 mil. euro si reprezinta cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB. Listarea pe BVB a fost una secundara, titlurile fiind listate si pe Bursa din Dublin. Majoritatea obligatiunilor Globalworth au fost vandute catre investitorii straini.

BET a inregistrat un avans de 16,8% in primele sapte luni din acest an, iar BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile incluse in BET, a crescut cu 24,7%. Valoarea medie zilnica de tranzactionare a depasit 9,25 mil. euro la finalul perioadei ianuarie-iulie din 2017, in crestere cu 34% fata de acelasi interval al anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri