Primul a intrat in afaceri in urma cu patru decenii, iar al doilea chiar dupa Revolutie. Ion Tiriac si Arpad Paszkany au facut primele businessuri in comertul cu produse.
Intrebat ce afacere ar incepe daca ar avea 30 de ani si 10.000 de euro, miliardarul Ion Tiriac, in varsta de 72 de ani, a spus ca suma este una mare, cu care pot fi derulate diverse activitati.

"Eu am inceput o afacere, cand aveam 30 de ani, sau mai putin chiar, si ma duceam cu 40-50 de kilograme de conserve in Egipt, ca sa nu cheltuiesc lira aia egipteana, si mancam conserve doua-trei saptamani (...). Si atunci am inceput sa fac afaceri. Cu banii pe care mi-i dadea cumparam pantofi pe care-i vindeam in Romania, dupa care cumparam corzi de tenis care erau facute in Franta si le vindeam in Franta, pentru ca le cumparam mai ieftin in Romania, si asa mai departe", a spus omul de afaceri in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata la Pro TV.

Omul de afaceri Arpad Paszkany, patron al echipei de fotbal CFR Cluj, a povestit cum a facut primul milion de marci. „Am prins anii aceia in care existau bani la populatie, dar nu exista marfa pe raft… Aveam o relatie buna cu directorul comercial al unui en gros foarte mare de afara, deci n-am facut decit sa satisfac nevoile romanilor care nu gaseau pe rafturile magazinelor altceva in afara de conserve si ghivece cu muscate. Am inceput sa aduc Rexona, Denim, Impulse… Primul million de marci l-am facut din sampoane, spray-uri si alte articole destinate, preponderent, femeilor" , a spus Paszkany intr-un interviu acordat revistei Playboy.

El cumpara fiecare produs cu minimum 39 de centi, maximum 59, si-l vindea cu trei euro (trei marci, pe vremea aceea). "Comerciantul isi mai punea trei marci. Numai ca trebuia sa cumperi minimum un TIR. Astazi, in comertul en-gros, daca ai un adaos intre 2,5 si 5%, e o afacere foarte buna."

Ulterior, a dezvoltat un imperiu imobiliar nu doar in Romania, ci si in alte tari din Europa Centrala si de Est.

“In 1995, cand inca eram in Germania, m-am intalnit cu reprezentantii companiei Trigranit, care doreau sa se dezvolte puternic in Europa Centrala si de Est”, a spus Arpad Paszkany intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Doi ani mai tarziu, omul de afaceri a inceput colaborarea cu Trigranit, companie sustinuta de Sandor Demjan, cel mai bogat ungur, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri