Printre cele mai promitatoare proiecte online lansate recent pe piata locala se numara Adulmec.ro, CautaReduceri.ro sau UberVu, considera jucatori din piata. Vezi de ce acestea sunt proiecte de viitor precum si idei internationale de start-up-uri ce ar putea inregistra succes in viitorul apropiat si mediu.
Compania Adulmec, firma ce detine Adulmec.ro si Urbo.ro, este apreciata de Vlad Popa, CEO Internet Corp, deoarece se plaseaza promitator “pe zona care construieste brand-uri” in timp ce CautaReduceri.ro se plaseaza bine pe zona de affiliates.

“Adulmec.ro isi creaza mai mult zone de revenue, de audienta. Cred ca e genul de proiect tanar, care se va dezvolta pe zonele noi ale online-ului. Cred ca e noua generatie de companii online care au un model de business mai diversificat, nu adapteaza local un singur tip de produs care merge bine in afara. Pornesc de la inceput mai multe zone potentiale de venit fata de companiile de acum care incearca sa se rupa de vechiul model de business cu o singura sursa de venit”, spune Vlad Popa.

CautaReduceri.ro exploateaza zona de affiliates care va cunoaste cel mai mare boom in urmatoarea perioada, continua el. “Datorita site-urilor de reduceri creste foarte mult increderea in platile online. E conditia care permite modelului de affiliates sa fie rentabil si pentru site-uri si pentru clienti si pentru consumatori”, explica Popa.

Printre tinerii antreprenori ce ar putea avea succes in viitor, Popa il numeste pe Matei Pavel, de altfel owner-ul CautaReduceri.ro. “Pe langa ideile pe care le are, executia proiectelor a fost foarte buna, ceea ce tinde sa conteze mai mult”, spune Vlad Popa, argumentand alegerea facuta.

Popa sfatuieste tinerii antreprenori sa trateze executia proiectelor cu mult mai multa atentie. “Intr-o piata din ce in ce mai aglomerata, executia face diferenta intre succes si esec. Pentru orice proiect vine un moment in care trebuie sa isi diversifice sursele de venit si sa adopte noi modele de business”.

Este important de asemenea sa inceapa sa construiasca echipe altfel, in timp, proiectele se vor bloca in timp si vor fi depasite de concurenta. “Nu in ultimul rand, proiectele vor avea nevoie de promovare si parteneriere pentru promovare”, incheie el, subliniind ca o zona interesanta si cu potential ar fi start-up-urile care sa te ajute sa iti migrezi afacerea sau o mare parte a operatiunilor si vanzarilor din zona traditionala in zona de online.

Marius Ghenea – Tinerii trebuie sa mearga cat mai repede catre piata locala si sa caute sa se extinda si global

Marius Ghenea, seful FiT Disribution si antreprenor cu experienta mai ales in zona de online, spune ca i-au atras atentia proiecte precum eRepublik (joc online de strategie), uberVU (sistem de monitorizare in social media) sau Brainient (aplicatii video pentru media online). La acestea se adauga FashionUp.ro (magazin online de haine), lansat sub umbrela FiT Distribution.

“Sunt toate proiecte din zona IT, unde Romania continua sa aiba un avantaj competitiv pe pietele regionale sau globale (talentul IT romanesc, costuri comparative mai reduse, apartenenta la Uniunea Europeana, proficienta lingvistica a romanilor, etc.). Sunt in plus toate proiecte care au reusit deja sa isi asigure niste prime runde de finantare pentru crestere, alaturi de business-angels sau de fonduri venture-capital, deci au depasit cu bine partea initiala a start-up-ului, in care riscurile sunt mari”, isi argumenteaza Ghenea alegerile.

Printre tinerii din industrie care au potential se numara Vladimir Oane de la uberVU, Emi Gal de la Brainient, George Lemnaru de la eRepublik precum si Sergiu Biris de la Trilulilu.ro.

“Tinerii antreprenori trebuie sa isi structureze cat mai bine planurile de afaceri, sa mearga cat mai repede catre piata, sa se dezvolte regional sau global cat mai repede posibil, sa atraga finantare de tip BA sau VC cat mai devreme dupa start-up, sa isi aleaga partenerii potriviti - unii investitori au banii, dar nu sunt cei mai potriviti pentru ca nu pot aduce alte elemente necesare de suport cum ar fi integerea strategica, contacte utile, rutele adecvate de crestere si exit”, sfatuieste Ghenea pe tinerii intreprinzatori.

El vede potential in dezvoltare de aplicatii, jocuri, instrumente pentru social-media. “Pe aceasta din urma ramura sunt destul de multe initiative in prezent, dar este in continuare loc pentru mai multe, mai ales daca de la inceput acestea isi propun sa atace o piata globala”, incheie el.

George Lemnaru – In Romania, piata de gaming este foarte mica la nivel antreprenorial

Unul dintre tinerii nominalizati de Marius Ghenea ca fiind un tanar intreprinzator de succes, George Lemnaru de la eRepublik, urmeaza, intr-adevar, cursul pietelor globale. “In ultimul an m-am concentrat foarte mult pe evolutia pietei internationale de gaming, precum si pe dobandirea si aprofundarea unor cunostinte de game design. Ma voi concentra pe aceasta nisa”, spune el, pentru wall-street.ro.

El a observat cum Zynga, parintele Farmville, si-a consolidat pozitia de lider pe piata prin lansarea a doua noi proiecte – FrontierVille si CityVille.

“Piata a devenit foarte competitiva mai ales pe platforma de jocuri Facebook. Tocmai de aceea o atentie sporita a inceput sa fie indreptata catre mobile gaming. Din pacate, in Romania, piata de gaming este foarte mica la nivel antreprenorial iar initiativele de lansare ale unor jocuri sociale sunt timide si slab finantate”, incheie el.

Pe plan international, Businessweek a realizat un top al celor mai promitatori antreprenori la nivel international, persoane care au atras fonduri consistente dar si atentia unor giganti precum Google sau Sequoia Capital.

Vezi in materialul propus de wall-street.ro de ce au avut succes start-up-uri precum WealthFront , TrialPay sau GroupMe.

Sursa foto: Remo.fm

Este randul tau - tie ce start-up-uri ti-au atras atentia in lumea tehnologica/online din Romania? Comenteaza mai jos!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri