Mircea Pasoi este co-fondator al proiectelor Balaur.ro si InfoArena, primind oferta de angajare de la Facebook si propunere de interviu de la Google. El s-a mutat in Canada la inceputul lui 2010 si a deschis o companie impreuna cu co-fondatorul Cristian George Strat.

Proiectul Summify a atras atentia mai multor investitori, precum Hootsuite sau Accel Partners.

“Prin Romania vin cam odata pe an si probabil o sa raman pe termen lung in America de Nord (nu neaparat Canada)”, spune el.

W-S.ro: Care au fost principalele provocari odata ajuns in Canada si care sunt acestea in prezent – legat de Summify dar si de adaptare la o tara noua?

MP: De departe cea mai mare provocare a fost obtinerea vizelor de munca. Pe locul doi as putea sa pun obtinerea unei finantari de la investitori si, mai nou, lucram din greu sa gasim oameni buni aici in Vancouver pe care sa-i angajam.

W-S.ro: Cum au venit ofertele de la Facebook si de la Google si cat ti-a luat sa iei decizia de a le refuza? Ce ai simtit cand ai zis NU, stiind ca sunt doua dintre cele mai ravnite companii?

MP: La Google nu am avut oferta fiindca nu am vrut sa dau interviu dupa ce am terminat internship-ul, dar am dat interviu la Facebook si mi-au facut o oferta foarte buna (cinci milioane dolari in actiuni la evaluarea curenta). Refuzul a fost relativ usor pentru ca viata intr-o companie mare nu mi-a placut si vroiam sa lucrez la ideile mele, nu la ideile altora.