Daca nu stiti ceea ce va doriti, nu aveti bani macar pentru primul an de functionare si nici nu sunteti foarte ordonat in ceea ce priveste cheltuielile, este putin probabil sa reusiti sa dezvoltati o afacere de succes, scrie publicatia Smallbiztrends. Cititi in articolul urmator cateva dintre lucrurile care va pot ruina businessul.
1. Nu aveti un plan de viata.

Oamenii incep afaceri din multe motive: isi urasc locurile de munca, au nevoie de mai multi bani sau si-au dorit dintotdeauna sa aiba propriul business.

Problema este ca foarte multi dintre ei ar trebuie sa stie intai ce isi doresc in viata si apoi sa lanseze un business care sa aiba legatura cu ceea ce isi doresc.

Pe de alta parte, majoritatea nu se gandesc cum va fi viata lor ca antreprenor.

Astfel, inainte de a infiinta o afacere, ar trebui sa se intrebe cat timp vor rezista sa lucreze sapte zile pe saptamana sau daca le plac tinerii...pentru ca la inceput ar putea fi singurii angajati pe care ar putea sa-i plateasca.

2. Nu aveti contacte.

Se spune adesea ca valoarea afacerii sta in cat de multe contacte aveti, in cat de multi oameni cunoasteti. Si este adevarat.

Astfel, inainte de a lansa o afacere, faceti-va contacte. Daca nu sunteti buni in a va face prieteni sau sunteti genul de persoana care nu tine legatura cu ceilalti...s-ar putea ca antreprenoriatul sa nu fie pentru dvs.

3. Nu ati identificat o pieta specifice (de nisa) in care sa va vindeti produsele/serviciile.

Faceti-va timp pentru gasi o nisa bine definita pentru businessul dvs.

Foarte multi proprietari de businessuri mici isi doresc sa vanda produse si servicii pentru toata lumea, dar este mult mai usor sa dezvoltati un plan de marketing cand stiti cui trebuie sa vindeti.

Pentru ca timpul si resursele dvs. financiare sunt limitate este mai bine sa va alegeti o nisa pe care sa va canalizati eforturile. Pentru ca...pana la urma specialistii sunt platiti mai bine.

4. Nu aveti destui bani.

Inainte de a incepe o afacere ar trebui sa va intrebati daca puteti supravietui doi ani fara salariu.

Daca nu aveti destui bani pentru a va finanta in primul an de functionare al companiei, s-ar putea sa nu rezistati pana cand businessul dvs. va genera venituri.

Pe langa banii necesari supravietuirii in primul an, ar trebui sa aveti o suma pusa deoparte si pentru situatii de urgenta, imprevizibile.

5. Nu sunteti ordonat.

Daca in viata personala nu aveti un buget bine stabilit pentru cheltuieli, este putin probabil sa faceti acest lucru in afaceri, unde va trebui sa luati decizii in functie de informatiile financiare pe care le aveti.

Apoi este vorba despre obiceiurile pe care le aveti: Obisnuiti sa stabilit anumite ore pentru a va ocupa de unele cerinte ale businessului? Va concentrati pe acele sarcini care genereaza venituri? Stiti cat castigati la fiecare serviciu ori produs pe care il vindeti?

Daca stiti ceea ce va doriti, va cunoasteti piata si mai sunteti si atent la cheltuieli este foarte probabil ca businessul dvs sa ajunga unul de succes. Daca nu, s-ar putea ca start-upul dvs. sa devina un hobby destul de scump.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri