Victoria australianului Cadel Evans in Turul Frantei marcheaza triumful, la 34 de ani, unui campion atipic, discret si rabdator, care si-a construit reusita pe perseverenta si munca, departe de cliseele unui erou flamboaiant. Poate fi povestea lui un model pentru antreprenori?
Cadel Evans nu renunta niciodata. Si motorul sau este sufletul.

Sambata, ochii sai albastri erau plini de lacrimi: i-a dedicat victoria fostului sau antrenor, Aldo Sassi, decedat din cauza unei tumori pe creier in decembrie 2010, se arata intr-un material al agentiei France Presse, citat de Mediafax.

"El a crezut mereu in mine, mai mult decat am crezut si eu. Sunt trist ca nu este langa mine. Anul trecut mi-a spus: «Sper ca vei castiga Turul Frantei, poti face acest lucru. Este cea mai prestigioasa cursa. Daca vei castiga acolo, vei fi cel mai complet ciclist al generatiei tale»", a spus Evans.

Cadel nu vorbeste niciodata de indoielile sale. "Vointa mea nu s-a schimbat niciodata, este aceeasi de la 18 ani", asigura el.

El a descoperit bicicleta foarte devreme, in primii sai ani, intr-o comunitate aborigena din nordul tarii, apoi intr-o zona rurala din New South Wales. Insa pasiunea sa s-a oprit la opt ani, dupa ce a fost lovit de copita unui cal in cap si a stat in coma o saptamana. O grea operatie pe creier i-a lasat o mare cicatrice pe craniu.

Pentru a reusi in ciclism, Cadel s-a exilat in Elvetia incepand din 1998, in Romandia, apoi la Tessin.

Cele mai bune rezultate ale sale au fost mult timp pozitiile secunde: in Dauphine 2007 si 2008, Fleche Wallonne 2007 si mai ales in Turul Frantei 2007 si 2008. Multi au vazut in asta recunoasterea talentului sau dar mai ales limitele sale.

Australianul a invins toate prejudecatile in 2009, cand a castigat titlul mondial la Mendrisio, la cativa kilometri de casa sa. El spune ca acea luna septembrie a anului 2009 nu a fost un declic.

Palmaresul sau insa s-a schimbat din acel moment cu victorii in Fleche Wallonne in 2010, in Tirreno-Adriatico si Turul Romandiei in 2011.
Dupa treceri pe la T-Mobile si la belgienii de la Silence (ex-Davitamon si Predictor), sosirea sa la formatia americano-elvetiana BMC, construita in jurul lui si a personalitatii lui, a fost capitala.

Evans nu este un campion sigur de el si axat doar pe persoana lui. El sustine cauza Tibetului pentru a "nu se repeta ceea ce s-a intamplat culturii aborigene".

"Este mereu simpatic si atent cu echipierii sai", spune despre Cadel, Jacques Michaud, membru al stafului. "Nu lasa nimic la voia intamplarii, este foarte meticulos", explica Amael Moinard, coechipierul australianului.

Evans si-a pregatit sezonul pentru Turul Frantei: a limitat zilele de cursa, preferand sa se pregateasca in curse pe etape, in special la Dauphine, unde contratimpul este identic cu cel din Marea Bucla.

Cel mai in varsta castigator la Turul Frantei (din anii '20), Evans i-a depasit pe luxemburghezii Andy si Frank Schleck, doi frati prezenti pentru prima oara pe podiumul final. Andy este pentru a treia oara consecutiv pe locul doi la Turului Frantei.

Cadel Evans este nascut la 14 februarie 1977, la Katherine (Australia), are 1.74 metri, 68 de kilograme. El este casatorit cu o profesoara de muzica, Chiara Passerini, italianca, pe care a intalnit-o in 2002.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri