Trei tineri romani cu experiente in antreprenoriat, web design si dezvoltare, vor lansa pana la finalul anului un proiect care isi propune sa ofere sprijin celor ce vor sa isi implineasca visul de a calatori in colturi exotice si/sau indepartate din lume. Cum functioneaza WeGetThere.com, cum vor atrage fonduri si cine sunt cei trei, citeste in materialul de mai jos.
Cu deviza “Together, we help people travel more”, David Nagy, 26 de ani, a lansat, alaturi de cei doi colegi Denisa Nastase si Balazs Bohonyi un site care urmeaza sa sprijine “orice persoana care doreste sa calatoreasca si nu are suficiente resurse financiare”, atat din Romania cat si la nivel international.

“A fost un proces mai mult decat un moment anume cand «mi-a venit ideea», dar totusi, cred ca pot zice ca a fost un punct de la care totul a capatat sens si nu am mai putut sa zic «nu»”, relateaza, pentru wall-street.ro, David.

“Era in timpul unui eveniment care il organizasem la Bucharest Hubb (Startup Weekend), cand am aflat vestea neplacuta a unui om minunat (pe care il cunosteam) care a murit, pur si simplu, la varsta de 27 de ani. Atunci am constientizat ca, oricat de mult imi place ceea ce fac la Hubb, timpul e scurt si sunt chemat sa fac mai mult, mult mai mult”, continua el.

Ulterior, David Nagy a cautat “pe tot Internetul” si nu a aflat de existenta vreunei platforme dedicate pentru a ajuta calatorii, exploratorii si aventurierii sa stranga bani pentru expeditiile lor. Inceputul proiectului a avut loc in decembrie 2010.

Cum functioneaza platforma

Oricine isi va putea crea un profil si mai apoi un "proiect de calatorie", unde va scrie povestea si va adauga informatii - text, audio, video despre calatoria lui sau a ei, va trebui sa afle cat mai exact de ce bani va avea nevoie si bineinteles, pentru ca “banii nu stau pe garduri”, celor care ii sustin financiar le va putea oferi recompense in schimb.

Recompensele ar putea fi simbolice - o poza sau un filmulet dintr-un anume loc, o piatra de pe un anume drum, o carte postala trimisa din timpul calatoriei din Madagascar, sau pot fi "materiale", cum ar fi un suvenir creat de catre calator sau poate de un localnic din Insulele Pastelui.

“Pentru a-i convinge pe sustinatorii financiari sa iti ofere suma necesara de bani, va trebui sa iti «vinzi» povestea, atat prin retele sociale sau, de ce nu, prin word of mouth”, spune David. “Daca ajungi sa aduni toti banii de care ai nevoie pana la termenul stabilit, maxim 60 de zile, vei primi banii si vei putea porni «pe drumul tau»”.

Conditiile vor fi stabilite de catre comunitate, in sensul ca daca un calator are un proiect cu o poveste buna si cativa sustinatori in jurul sau, va aduna si mai multi sustinatori, putand astfel strange suma de bani de care are nevoie, fie ea substantiala sau doar 1.000 de euro, spune David Nagy.

Investitia in proiect nu a fost majora, insa “a mancat” timp si, subliniaza antreprenorul, “timpul inseamna bani”. WeGetThere.com se va lansa spre finalul anului.

La inceput, proiectul va avea o singura sursa de venit ce consta dintr-un comision de 5% din suma stransa de fiecare proiect – dar numai daca acesta isi atinge obiectivul.

“Suntem entuziasmati si optimisti legat de wegetthere, dar estimarile sunt foarte realiste, credem noi. Ne asteptam la venituri de circa 15.000 euro pentru primul an si credem ca din anul trei vom fi profitabili”.

Poti sustine crearea acestei platforme si a calatorilor in general, prin achizitionarea unui “patratel” de pe pagina. Facand click pe poza sau logo, vizitatorii site-ului vor putea ajunge pe site-ul persoanei fizice sau al companiei care a achizionat acel “patratel”. Acestea costa de la 500 euro la 10 euro, in functie de marime si vizibilitate.

“De asemenea, in cadrul platformei, acesti suporteri vor primi o "insigna" - o stea in frunte cum ar veni - care va fi simbol al faptului ca au fost alaturi de noi chiar de la inceputuri”, explica David Nagy.

Wall-Street.ro apreciaza parerile dumneavoastra. Cum vi se pare proiectul? Considerati ca va avea succes? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri