Prima conferinta din Romania dedicata Inovarii Sociale

Duminica, 16 octombrie s-a incheiat la Bran prima conferinta din Romania dedicata Inovarii Sociale in Europa Centrala si de Est - Connection.

“Connection a reusit sa proiecteze si sa inoculeze imaginea unui nou mod de a face antreprenoriat si de a genera schimbare prin multa pasiune si inovare.” (Laura Martin, Learning & Development Partner - Enovate)

40 de participanti, 11 invitati si 9 facilitatori au lucrat impreuna pentru patru zile dezbatand modele de inovare sociala, modalitati de a construi afaceri sociale de success si construind impreuna pe proiectele in derulare ale organizatiilor participante. La finalul conferintei, peste 14 proiecte concrete au fost consolidate de catre cei implicati creand premisele pentru noi initiative colaborative de succes.

“Cel mai important a fost sa impartasesc cu ceilalti cel mai mare vis al incubatorului si sa gasim drumul de la utopie la realitate.“ (Stefania Popa, Initiator Incubator 107)

Organizata cu participarea a numerosi profesionisti de renume din domeniul inovarii sociale din Europa, intr-o maniera de facilitare inedita si cu un continut creat prin aportul fiecarui participant, Connection a fost o premiera in randul evenimentelor din domeniu din Romania. De asemenea, o premiera a constituit-o si mixul de participanti din zonele ONG, corporate si antreprenoriat care au lucrat la proiecte comune cu potential de a fi dezvoltate in parteneriat. Au fost activ implicati in process 23 de reprezentanti a diverse ONGuri, 9 antreprenori si 8 reprezentanti ai unor companii preocupate de inovare sociala.

“Pe parcursul celor 4 zile am conturat mai bine proiectele mele, le-am impartasit si le-am analizat impreuna cu ceilalti participanti. […] Voi explora noi idei pentru firma mea, izvorate din interactiunea cu ceilalti participanti si, cu ajutorul catorva dintre ei, voi creste impactul social al firmei mele.” (Sorin Kertesz, Co-Owner – Biciclop)

Wall-Street.ro a fost partener media al evenimentului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri