Lumea este plina de idei, iar acest lucru te poate ajuta daca treci printr-un impas sau daca nu esti creativ ca antreprenor, insa marea problema este cu cine implementezi ideile, spune Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance. Ea considera ca problema principala cu care se confrunta un tanar intreprinzator o reprezinta construirea unei echipe.
“La inceput am fost singura, dar increderea o castigi si in piata, fata de parteneri, si fata de clienti cu echipa pe care o ai. In continuare spun ca selectia oamenilor reprezinta principala problema cu care m-am confruntat si cu care voi avea de-a face. Oricat de multe lucruri stii si ai vrea sa faci, singur nu reusesti niciodata”, a spus Anca Bidian, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.

Start-Up Wall-Street, emisiune difuzata la Radio Lynx si pe wall-street.ro in fiecare miercuri, de la 12 la 13, este un talk-show saptamanal care se adreseaza antreprenorilor si celor ce doresc sa inceapa un proiect pe cont propriu.

a infiintat in 2003, dupa ce s-a intors in tara din Canada, unde a activat in domeniul software, prima companie de brokeraj bancar din Romania – Gemini Capital Consult -, in conditiile in care piata serviciilor de retail banking de atunci era in curs de dezvoltare.

In 2007, Gemini Capital Consult a incheiat un parteneriat cu Oresa Ventures, companie de investitii suedeza. In urma acestui parteneriat s-a luat decizia de schimare a numelui companiei, din Gemini Capital Consult in Kiwi Finance. In prezent, Kiwi Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania.

“Investitia initiala a fost de cateva zeci de mii de dolari la vremea respectiva.
Banii ii aveam din surse proprii. Nu am venit cu bani din Canada, ii aveam inainte sa plec acolo. Sunt perceptii in piata ca daca te duci afara, strangi bani si iti faci in Romania casa si iti deschizi si o afacere. Nu este asa. Toti romanii de succes din strainatate sunt cei care au avut succes si in tara inainte de plecare. Un om care nu reuseste sa faca ce isi propune la el in tara, nu va reusi acest lucru nici afara”, a explicat Anca Bidian, in varsta de 46 de ani.




Sefa Kiwi Finance a afirmat ca, daca ar fi sa o ia de la capat, ar alege tot un business in domeniul financiar, intrucat in prezent exista o calitate destul de joasa a serviciilor in Romania.

“Cu 10.000 de euro poti sa-ti deschizi acum o afacere, nu sunt putini bani pentru perioada in care ne aflam. La inceput esti singur si trebuie sa convingi si pe altii sa ti se alature. Cu 10.000 de euro poti sa iti deschizi servicii de bone pana la servicii financiare sau fiscale. Noi nu stim ce drepturi avem conform Codului fiscal, acum vine si Codul civil. Consultanta fiscala este o componenta importanta in economiile mature”, a adaugat Bidian.

In Canada, Anca Bidian a urmat timp de 2 ani de zile cursurile de micro si macroeconomie ale Universitatii din Toronto, invatand notiuni pe care recunoaste ca le foloseste si acum. Totodata, ea a mai urmat si cursuri de drept si de business management, din dorinta de a vedea cum functioneaza societatea canadiana.

“Succesul depinde de persoana. Aici as lua in calcul caracterul persoanei si nu studiile absolvite pana la acel moment. Orice in lumea asta se poate invata, insa daca notiunile vor fi puse pe un caracter mai putin pregatit pentru antreprenoriat, acestea nu vor functiona. Conteaza foarte mult de ce anume este atrasa o persoana in antreprenoriat. Daca banii sunt principalul scop, recomandarea mea a fost intotdeauna sa uite si mai bine sa isi caute un job bine platit”, a declarat CEO Kiwi Finance.

Anca Bidian a mai precizat ca are o toleranta redusa fata de nepasare si prostie, adaugand ca principalul criteriu dupa care isi selecteaza oamenii este atitudinea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri