Romania are un numar important de avantaje fata de vecinii din Europa de Vest, tinerii talentati fiind atuul principal pe o piata care tinteste din ce in ce mai mult recunoasterea internationala, scrie The New York Times, unul dintre cele mai importante si influente cotidiene de peste ocean.
“Sunt foarte optimist in ceea ce priveste start-up-urile romanesti”, a declarat Jan Muehlfeit, presedinte al Microsoft Europe, intr-un interviu telefonic pentru The New York Times. Talentul tehnologic al tinerilor din tara este unul dintre motivele pentru care Microsoft a investit in tara.

wall-street.ro a publicat luni
un interviu cu Ronald Binkofski, general manager al Microsoft Romania, care a anticipat declaratiile lui Muehlfeit, subliniind si el talentul tehnologic al romanilor si ale echipei locale a Microsoft.

Jan Muehlfeit a mai spus ca, in cloud, poti deveni o companie globala intr-un timp foarte scurt. Software impartasit la nivel international, stocare de date si alte forme de cloud computing prezinta oportunitati rapide de outsourcing tehnologic.

Ca parte a operatiunilor din Romania, Microsoft ofera tehnologii gratuite, ajuta companii sa se conecteze cu investitori si sa suporte eforturile de marketing prin programul BizSpark pentru start-up-uri. In schimb, companiile partenere au dezvoltat noi aplicatie pentru platforma Microsoft.

Articolul din New York Times subliniaza faptul ca sectorul privat a aparut recent in Romania, in urma cu doar doua decenii, dupa caderea regimului comunist. “In incercarea tarii de a prinde din urma tarile vestice s-a nascut o noua generatie de antreprenori. Cu toate acestea, Romania are un numar important de avantaje fata de tarile din Europa de Vest”, scrie cotidianul american.

Romania are un apetit tehnologic ridicat, infrastructura broadband performanta, cunostinte tehnologice mari si salarii mici comparat cu tarile din Vest. Companii ca Oracle, Microsoft sau Intel sunt prezente pe piata locala, investind in call centere, dezvoltare de software si servicii de suport.

Start-up-urile romanesti sunt unele dintre cele mai promitatoare din Europa. Cotidianul The Telegraph din Marea Britanie a colaborat cu blog-ul TechCrunch pentru a compila top 100 start-up-uri tehnologice din Europa, lista incluzand trei companii pornite din Romania.

Karen E. Wilson, senior la Kauffman Foundation, a vizitat Romania in toamna. Kauffman, o organizatie din SUA, sponsorizeaza initiative globale precum Startup Weekend and Global Entrepreneurship Week.

“Am fost uimita sa vad cat de multe se intampla in acea zona”, a declarat Wilson intr-un interviu telefonic. “Oamenii realizeaza ca sunt o multime de oportunitati in antreprenoriat si inovatie”, mai spune ea.

Romania a primit recent si vizita lui Larry Farrell, unul dintre veteranii antreprenoriatului mondial care, fara sa cunoasca foarte multe despre start-up-urile romanesti, a oferit “sfaturi globale” tinerilor romani.

Ce parere aveti despre articolul pozitiv din New York Times? Ce efecte considerati ca ar putea avea? Comentati mai jos.

Vrei sa afli mai multe despre antreprenoriat sau despre cum sa iti lansezi o afacere? Start-Up Wall-Street, emisiune difuzata la Radio Lynx in fiecare miercuri, de la 12 la 13, este cel mai nou produs editorial wall-street.ro.

Invitatul din aceasta saptamana va fi Marius Tudosiei
, proprietarul Bacaniei Vechi, un business lansat in urma cu un an. Tema emisiunii este “Primul an in antreprenoriat”.
Puneti aici intrebarile voastre.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri