"Cartea nu are un nivel foarte profesional. Este utila de citit de catre oricine vrea sa inceapa un business, dar si celor care sunt angajati si vor sa aiba doar o idee despre afaceri pe cont propriu. Este o carte care vina sa schimbe un pic cateva idei bine intepenite pentru antreprenorul wannabe”, a spus Radu Georgescu, fondatorul Gecad, despre cartea saptamanii propusa in emisiunea Start-Up Wall-Street.

Exista diferente intre o afacere vandabila si una durabila? “In mod ideal, nu exista. O companie buna este buna si atat. In mod real, exista. Daca iti doresti sa construiesti o afacere pe care sa o lasi mostenire copiilor tai, probabil ca o vei face intr-un anumit fel. Daca o construiesti pentru a o vinde, o vei face cu totul diferit”, spune Radu Georgescu.

„Ma cunosc cu Les (autorul) de cativa ani – tanarul traieste in Ungaria si asta face de ani de zile: ajuta antreprenori sa-si vanda companiile”, scrie Radu Georgescu pe blogul sau. Cu toti pasii necesari, pasi pe care ii regasim si in carte:

• Intelegerea motivelor personale;

Citeste si:

• Alternative de monetizare – Exit, IPO, Merger, Grow, Management Buyout, Refinancing, ESOP, Liquidation – Intelegerea tuturor si alegerea optiunii corecte;

• Echipa care sa te ajute – Legal advisor, Accountant, Expert in taxe, Consultant Financiar;
• Ce ai de facut inainte, in pregatirea unei tranzactii – Corporate Governance, BP, Valuation, Tax planning, Exit Marketing Strategy, Timing, Contingency Plan;

• Gestionarea tranzactiei in sine – Proces Competitiv sau Oportunitate, Due Dilligence, Oferte, Structurare, Termsheet, SPA, Negociere.