Tinerii care vor sa fie antreprenori trebuie sa exceleze la matematica

Tinerii care isi doresc sa infiinteze o afacere ar trebui sa aiba rezultate foarte bune la matematica si stiinte si sa incerce sa vanda un produs sau serviciu pana in clasa a V ori a VI-a, a afirmat pentru wall-street.ro, Kenneth Morse, oficial al Massachussetts Institute of Technology (MIT) , universitatea considerata de multi drept cea mai buna din lume in domeniul tehnlogic, si mentor in cadrul unui proiect romanesc pentru antreprenori.

El adauga ca tinerii ar trebui sa incerce sa traiasca in strainatate cat mai devreme posibil, prin intermediul taberelor de vara sau al programelor de schimb de experienta din timpul liceului. De asemenea, trebuie sa invete engleza perfect pentru ca este limba in care se desfasoara afacerile la nivel global.

Morse a fondat Centrul de Antreprenoriat al Massachussetts Institute of Technology (MIT), cea mai buna universitate din lume in domeniul tehnic. El este de asemenea trainer in cadrul Business Mentoring Program, un proiect pentru antreprenori organizat de Fundatia Post-Privatizare si compania Entrepreneurship Ventures Inc.

Antreprenorii romani au renuntat la scuzele referitoare la trecut

„Ceea ce apreciez la antreprenorii romani este faptul ca au renuntat la toate scuzele referitoare la trecutul sistemului in care activeaza. Sunt de parere ca ceea ce s-a intamplat in trecut a avut loc acum prea mult timp pentru a avea un impact in prezent in atitudinea pe care o au acestia fata de business. Si Henry Ford era de parere ca trecutul nu este neaparat un indicator sau o bariera pentru viitor, prin urmare totul este posibil. Aceasta este atitudinea antreprenorilor de pretutindeni, inclusiv a celor din Romania”, afirma Morse.

Una dintre cele mai mari diferente observate de specialistul american intre start-upurile romanesti/ europene si cele americane este increderea.

“Americanii au incredere in colegii lor, ceea ce le permite sa-si construiasca echipe mai mari, mai rapid, si acestea reprezinta un factor critic pentru succes. Sistemul legislativ, coruptia de la nivelul guvernarii si comportamentul chestionabil al unor clienti agresivi au, de asemenea, impact asupra increderii. Mai este foarte mult de construit in aceasta zona si cand afirm asta ma refer la echipa, managementul corporatist si etica in domeniul marketingului si al vanzarilor, aspect pe care le urmarim si noi in cadrul programului”, explica creatorul Centrul de Antreprenoriat de la MIT.

Ce sa nu faca antreprenorii in primal an de business

Ar trebui sa nu se gandeasca la partea materiala pana cand nu au primul client. “Produsul” nu trebuie sa fie finalizat inainte de a discuta conceptual cu potentialii clienti.

Cele mai importante lucruri pe care le-a invatat ca antreprenor

Daca CEO-ul nu este pasionat de oferirea unor produse sau servicii de calitate clientilor, atunci compania va esua, rapid.

Cele mai mari greseli pe care le-a facut ca antreprenor

De fiecare data cand uit, chiar si pentru doua secunde, ca cel care detine puterea este clientul, am parte de un dus rece pe care il merit. De fiecare data cand cineva uita ca este intotdeauna vorba despre echipa, nu individ, el/ea va esua, si va merita aceasta pierdere.

Kenneth Morse este managing director fondator al Centrului de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT), cea mai buna universitate din lume in domeniul tehnic. El este de asemenea presedinte al companiei Entrepreneurship Ventures Inc si profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona.

Morse a facut parte din echipa de fondatori a sase start-upuri din domeniul IT, dintre care cinci au avut succes. Printre companiile infiintate se numara 3Com Corporation (furnizor de echipamente pentru retelele calculatoarelor ) si Aspen Technology (furnizor de software si servicii IT)

Business Mentoring Program este un program de antreprenoriat al carui scop este sa pregateasca intreprinzatorii astfel incat acestia sa isi poata dezvolta compania la nivel global.

Programul se adreseaza in special antreprenorilor care au o anumita experienta de business (cel putin doi ani), directorilor executivi sau echipelor de management din companii romanesti, dar si din companii din regiune, din tari precum Ungaria, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia si Croatia.

Inscrierea se face in urma completarii unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro si este deschisa pana pe 6 ianuarie 2012. Participantii vor lua parte la cinci sesiuni de cursuri despre strategii de vanzare, marketing, crearea valorii actiunii, leadership si finantare pentru dezvoltare. Cursurile se vor desfasura timp de sase luni

Numarul de locuri in cadrul programului este limitat, iar primul curs va avea loc in ianuarie anul viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri