Trei absolventi „Summa cum Laudae” ai unor universitati de prestigiu din SUA au lansat CVDesigners.ro, un serviciu de design CV-uri, in prima faza axandu-se pe crearea de CV-uri personalizate in format scris urmand ca in viitorul apropiat sa realizeze modele grafice.
Andreea Scarlet (26, foto) a fost HR Coordinator la Prada SUA si project coordinator la Tribeca Film Festival din New York avand studii de business in managementul schimbarii si psihologiei organizationale. Alexandra Beica (25) a fost training coordinatior la SD&A New York si creative manager la HBF New York. Si ea are dubla specializare, in HR management si psihologie sociala. Al treilea participant in cadrul proiectului CVDesigners.ro este Tudor Scarlet (25), care a fost project development lead la Allstars Project NY si este specializat in international business si antropologie culturala.

„Ideea propriu-zisa a CVDesigners mi-a venit acum mai multi ani cand lucram la Prada in New York, unde primeam mormane de CV-uri (sau zeci de emailuri), toate parca scrise de aceeasi persoana. Ajunsi in Romania, am constientizat ca suprasaturarea pietei cu astfel de modele standard era o problema la fel de mare”, spune Andreea Scarlet.

In SUA, industria de „Resume Writing” este una solida si in continua crestere in timp ce in Romania nu exista. Scarlet subliniaza ca pot privi business-ul din perspectiva oamenilor de HR care sunt bombardati de modele standard de CV sau cele propuse de site-uri de job-uri. „Ceea aducem pe piata este un instrument care te scoate din multime si care te ajuta sa faci ceea ce esti . Prin intermediul CV-ului sau al scrisorii de intentie, vrem sa ajutam candidatul sa-si constientizeze si sa-si transmita propria identitate profesionala si implicit mesajul corect catre angajator, dincolo de expresii precum „spirit de echipa”, „abilitati bune de organizare” si alte astfel de clisee”, considera Scarlet.

Investitia in proiect a fost minima, implicand costul realizarii site-ului, platforma online, cheltuieli administrative si buget de marketing. Promovarea o vor realiza in special in social media. „Break-even-ul il vedem in 2-3 luni iar ca numar de clienti estimam 4.000 in primul an”.

La un pret minim de 50 lei/CV, daca target-ul propus va fi atins, firma va genera in primul an venituri de minim 200.000 lei. Pretul maxim pentru crearea unui CV (pentru manageri, cei fara experienta sau cei ce au lucrat peste hotare) este de 90 lei. Cvdesigners.ro are ca public tinta generatia Y sau profesionistii entry/mid-level si absolventii de facultate din Romania si din strainatate.

CV-urile sunt ulterior oferite in formate PDF si Word. Utilizatorul are posibilitatea de a-si crea cont si de a se intoarce oricand la acesta. „In cont, va gasi mereu toate documentele comandate, la care vom putea lucra mereu impreuna pentru a le actualiza sau schimba”.

Daca in prima faza se vor crea si edita CV-uri mai „conservatoare”, adaptate majoritatii industriilor din piata, in urmatoarele saptamani CVDesigners.ro va introduce si CV-uri creative pentru care firma a angajat o echipa de graphic designers si copywriters.

Exista insa piata in Romania pentru acest proiect? Reprezentanta CVDesigners.ro sustine ca nevoia unui CV profesional nu are granite. „Indiferent de situatia economica sau de individ, omul e in permanenta schimbare si va avea nevoie de un CV care sa tina pasul cu aceste schimbari prin care trece – un CV adaptat la noile sale dorinte sau realizari, un CV adaptat la noile nevoi de cariera si bineinteles un CV adaptat la noua stare a pietei si la nevoile angajatorului”.

In procesul de recrutare focusul este atat de mult pe job (pe ceea ce se cauta) sau pe gasirea unui loc de munca (pe rezultat), incat se pot pierde din vedere imaginea de ansamblu pe care candidatul vrea sa o transmita si nevoile angajatorului, mai spune Scarlet.

Vi se pare ca un proiect de creare/design de CV-uri ar putea avea succes in Romania? De ce (nu)? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Vrei sa afli mai multe despre antreprenoriat? Urmareste emisiunea Start-Up Wall-Street de miercuri. Directorul celei mai tari fundatii pentru antreprenoriat, la Start-Up Wall-Street! Pune-i aici intrebari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri