"Mi-ar placea ca oamenii sa isi aduca aminte de mine ca o persoana inteleapta, care a facut diferenta", a afirmat Richard Branson, antreprenorul britanic care a fondat conglomeratul Virgin, intr-un interviu realizat de Robin Sharma, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in leadership, in cadrul evenimentului “The Ultimate Success Summit” la Bucuresti.
“Rock star, welcome!”, i-a spus Sharma lui Branson la inceputul interviului de aproximativ 45 de minute.

Despre cel mai important lucru din lume

"Cel mai important lucru din lume pentru mine, evident, ca pentru toata lumea, este familia. Familia, prietenii iti ofera baza pentru a face lucruri minunate."

Cum pot companiile si guvernele sa micsoreze rata somajului
"Sunt multi oameni care ar vrea sa le spuna sefilor lor ca nu ar vrea sa lucreze full time, ca ar vrea sa aiba vinerea libera sau sa lucreze de acasa. Cred ca ar trebui mai multa la flexibilitate din partea companiilor si a guvernelor."

Despre perioade dificile
"In timpuri dificile sunt multe oportunitati. Daca ai un business, astazi totul este mult mai ieftin, costul oamenilor este mai mic, costul cladirilor, totul este la jumatate fata de acum 5-6 ani."

Tactici pentru a transforma o idee intr-un rezultat concret
“Businessurile mediocre sunt conduse de oameni care nu se gandesc la detalii. Trebuie sa pui la punct detaliile. Asa poti face o companie exceptionala. Eu ma intalnesc cu oamenii, cu staful. Este important ca un lider sa nu stea in spatele unui birou, cu telefonul, BlackBerry, trebuia sa vorbeasca cu oamenii. "

Pe cine admira
Il admira pe fostul presedinte al Africii de Sud Nelson Mandela, alaturi de care a lucrat mult timp.

Despre promovarea unei afaceri
"Atunci cand incepi o afacere este dificil sa gasesti bani pentru a iti promova ideea. Mai bine spuneti povestea in ziare, e mai ieftin si oamenii citesc povestea mai degraba decat sa citeasca publicitate. "

Despre fericire
"Traiesc o viata fascinanta, am ales viata pe care vreau sa o traiesc", i-a raspuns Branson lui Sharma cand a fost intrebat daca este fericit.

Sfaturi de la parinti
"Poate cel mai bun sfat pe care l-am primit de la parintii mei este ca trebuie sa ii lauzi pe oameni. Oamenii stiu ca au gresit, nu trebuie sa le spui. Daca ii lauzi, oamenii infloresc."

Cum i-a placea ca oamenii sa isi aduca aminte de el
"Ca de un om intelept, care a facut diferenta."

Inovatie
“Pentru a fi inovativi trebuie sa te uiti la ce este un business. Un business inseamna sa faci diferenta in bine in vietile oamenilor. Din frustrarea pe care o aveam fata de American Airlines, am lansat un operator aerian. Un business trebuie sa le faca oamenilor viata mai buna decat era inainte. Daca crezi ca lucrurile pot fi mai bune, incearca.

Cine i-ar placea sa fie

"Sunt fericit asa cum sunt."

Cum isi pastreaza optimismul
"Muncesc foarte mult ca sa evit esecul, fac tot ce pot ca sa reusesc. Asta e foarte important, sa faci tot ce trebuie ca sa ai succes."

Despre succes
"Odata cu succesul, vin foarte multe responsabilitati."

Trei lucruri pe care le-ar lua in desert
"Pe sotia mea", spune razand. Un caiet de notite pentru ca imi place sa ascult ce zic oamenii, o lampa si ceva pentru apa.

“Placeri vinovate”
Ciocolata cu multe alune.

Cea mai mare frica
Imi doresc ca familia si prietenii mei sa fie sanatosi.

Cine este Sir Richard Branson:
Sir Richard Branson este fondatorul Virgin Group. Unul dintre brandurile cele mai larg recunoscute si respectate din intreaga lume, Virgin si-a extins afacerile in calatoriile cu avionul si in cele pe calea ferata, ospitalitate si petrecere a timpului liber, telecomunicatii, media, sanatate si wellness, turism in spatiu si energie curata, prin peste 300 de companii in 30 de tari, conform prezentarii de pe site-ul www.sirrichardbranson.ro.

La varsta de 20 de ani, Richard a infiintat Virgin ca un retailer de comenzi de discuri prin posta, extinzandu-se apoi la un magazin de discuri si un studio de inregistrari. Virgin Music a devenit una dintre cele sase companii de discuri de top din lume. In 1999 a devenit cavaler pentru „serviciile aduse antreprenoriatului.”

Visul lui Richard de a deschide prima afacere comerciala din lume de turism spatial a fost realizat odata cu lansarea Virgin Galactic.

Din 1985, Richard a fost implicat in incercari de depasire a unor recorduri mondiale privind viteza pe uscat si in aer. In 1986, a traversat Oceanul Atlantic intr-o barca, avand cel mai rapid timp inregistrat vreodata. Un an mai tarziu, Virgin Atlantic Flyer a fost primul balon cu aer cald care a traversat Oceanul Atlantic.

In 2007, el s-a alaturat lui Nelson Mandela, Graça Machel si Desmond Tutu pentru a forma ‘The Elders’, un grup de lideri independenti care cauta solutii sustenabile pentru unele probleme globale umanitare.

Richard este autorul cartilor „Losing My Virginity: How I've Survived, Had Fun and Made a Fortune Doing Business My Way“, (Cum mi-am pierdut virginitatea: cum am supravietuit, m-am distrat si am facut avere facand afaceri in felul meu) (Crown Business, 1998) „Screw It, Let's Do It: Lessons in Life“ (La naiba, hai sa o facem: lectii de viata) (Virgin Books, 2006) si „Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur” (Secretele afacerilor dezvaluite: aventurile unui intreprinzator planetar) (Virgin Books, 2008).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri