Microsoft a anuntat recent o initiativa globala numita YouthSpark http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/youthspark/ prin care compania isi propune sa creeze oportunitati pentru 300 de milioane de tineri din 100 de tari, inclusiv Romania, in urmatorii trei ani.
“Prin YouthSpark, Microsoft va dedica majoritatea sponsorizarilor organizatiilor nonprofit ce urmaresc implementarea de programe de dezvoltare a tinerilor din lumea intreaga. In plus, continuam sa punem in valoare programe si initiative Microsoft din zona educationala, cum ar fi Office 365 pentru Educatie, acces gratuit la tehnologie pentru studenti si profesori in scop educational, Imagine Cup sau Skype in educatie.

Romania a furnizat idei de proiecte si bune practici in pregatirea acestui program, ca urmare a colaborarilor pe care compania le-a avut in ultimii ani cu organizatii precum TechSoup, Education for Open Society sau Junior Achievement.

De exemplu in 2011-2012, Microsoft a sustinut TechSoup in implementarea Restart Romania si Restart in Educatie. Programele au implicat mii de tineri - tineri din societatea civila, tineri cu pregatire tehnica - in provocarea de a schimba societatea si sistemul educational cu ajutorul tehnologiei;

In aprilie 2012, Microsoft a anuntat un grant de 100.000 de dolari acordat Junior Achievement, Education for Open Society si TechSoup, pentru a dezvolta competentele digitale si antreprenoriale ale 4.500 de tineri;

"Impreuna cu Microsoft, mizam pe resurse ce sunt inca insuficient puse in valoare: spiritul civic, inteligenta tinerilor romani si capacitatea lor de a colabora pentru cauze comune. Initiative precum Restart Romania - relansata pe 19 septembrie 2012 - nu fac decat sa creeze contexte in care tinerii propun solutii la probleme punctuale din societatea romaneasca. Actorii schimbarii sunt tinerii", a declarat Radu Motoc, director executiv TechSoup Romania.

Aproape unul din patru tineri romani sub 25 de ani nu au un loc de munca (conform Eurostat) si problema pe care societatea o are de rezolvat, in ansamblu, este complexa. “Prin Microsoft YouthSpark, prin programele continuate in educatie si initiativele centrate pe performanta IMM-urilor, oferim tinerilor romani oportunitati de dezvoltare, angajabilitate si antreprenoriat“, au mai declarat oficiali ai Microsoft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri