Numarul romancelor care vor sa lanseze o afacere a scazut aproape de patru ori in doi ani, conform unui studiu realizat de Fundatia Post-Privatizare.

Astfel, daca in 2009, in jur de 42,9% dintre romance se gandeau sa inceapa propriul business, in 2010 doar 11% isi mai doreau acest lucru

Cele mai multe intreprinzatoare din Romania spun ca nu sunt interesate de a lansa o afacere din cauza lipsei finantarii initiativelor antreprenoriale si a lipsei profitabilitatii propriilor afaceri, estimate initial.

De altfel, in Europa de Est sunt cele mai scazute nivele ale gradului de participare al femeilor la activitati antreprenoriale.

„Statul trebuie sa intervina prin masuri care sa stimuleze participarea femeilor la mediul de afaceri , precum drepturi si facilitati pentru cresterea copiilor adresate femeilor antreprenor dar si programe de leadership personalizate, prin care, femeile din Romania sa depaseasca mentalitati si comportamente personale. Cifrele europene arata ca educatia antreprenoriala a femeilor conduce imediat spre ini?iative de succes sau promovari imediate in cadrul companiilor. Echilibrul de gen in zona antreprenoriatului conduce si spre beneficii implicite ale statului prin reducerea gradului de saracie si cresterea taxelor la bugetul de stat”, spune Péter Barta, CEO al Fundatiei Post-Privatizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri