Aproape jumatate dintre antreprenorii romani nu au absolvit liceul, in timp ce in SUA, 95,1% dintre cei care detin o intreprindere mica au cel putin studii superioare, potrivit unui studiu realizat de Ernst&Young in parteneriat cu Romanian Business Leaders Summit si wall-street.ro.

Barometrul Antreprenorii vorbesc

"In Romania, doar 53,3% dintre antreprenori sunt absolventi de liceu sau de facultate. Totusi, incepand cu anul scolar 2010-2011, educatia antreprenoriala a fost introdusa in licee (clasa a 10-a), fapt ce va creste gradul de constientizare a antreprenoriatului in randul adolescentilor, ca alternativa de cariera", scrie in studiul „Barometrul perceptiei asupra mediului antreprenorial romanesc - Antreprenorii vorbesc".

Pe de alta parte, introducerea de cursuri de educatie antreprenoriala la liceu, la clasa a 10-a, dar si locurile de munca tot mai putine si instabile, i-a determinat pe tot mai multi romani sa isi schimbe perceptia asupra carierei ideale, de la una care valorizeaza stabilitatea, la una avorabila antreprenoriatului.

"A incerca ceva pe cont propriu a inceput sa fie considerat acceptabil. Aceasta tendinta trebuie incurajata prin informarea elevilor si studentilor cu privire la antreprenoriat ca optiune de cariera valida, prin stagii de internship si raspandirea povestilor de succes", potrivit raportului Ernst & Young.

Barometrul "Antreprenorii Vorbesc" analizeaza perceptiile a 95 de antreprenori locali, care au raspuns chestionarului Ernst & Young in perioada 1 iunie - 15 august 2012, dar si cele exprimate in cadrul interviurilor directe realizate cu 12 cunoscuti antreprenori romani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri