Trei absolventi ai Universitatii din Toronto au inceput o campanie pe Kickstarter pentru un produs numit NanoLight, un bec ce promite sa fie cel mai eficient din lume. Echipa spune ca Nanolight foloseste doar 12 wati, dar genereaza aceeasi cantitate de lumina ca un bec de 100 de wati.
Kickstarter este o platforma pe care antreprenorii/inventatorii o pot folosi in incercarea de a atrage fonduri pentru proiectele lor de la intreaga comunitate online a lumii. Ei prezinta ideile si spera sa atraga cat mai multi bani pentru a le pune si in practica.

Becul in sine arata ca o opera de arta abstracta. De fapt, echipa va oferi clientilor optiunea de a imprima pe suprafata becurilor design-uri la alegere. Cateva dintre mostrele aratate pe website arata atat de bine incat poate intr-o zi te vei duce la ziua de nastere a cuiva si il vei oferi in dar, fara nicio ironie.

Campania de pe Kickstarter, care se mai deruleaza pentru inca 11 zile, a primit deja 231.000 de dolari, de peste 10 ori cat si-au propus tinerii.

“La cel mai fundamental nivel, scopul nostru este sa cream lumina artificiala inovativa si economica, astfel incat planeta noastra sa aiba un viitor mai luminos”. Acest mesaj pare “sa fi prins” la peste 4.800 de oameni ce au oferit bani proiectantilor.

Becul ar putea costa circa 45$.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri