Incepi sa iti pui pe picioare start-up-ul si realizezi ca una dintre princpalele probleme este sa gasesti oameni competenti si sa-i convingi sa munceasca cot la cot cu tine. Mai jos, cativa factori care se pot dovedi foarte persuasivi pentru viitorii tai colegi.
Iata principalele patru aspecte pe care le poti sublinia in procesul de intervievere si angajare.

Contributii importante in strategia start-up-ului


A munci in cadrul unei multinationale ofera de obicei securitate marita, salariu mai mare si mai multe beneficii. Dar poate insemna si stres suplimentar, atmosfera corporate ce te inchisteaza, intalniri formale numeroase si deadline-uri extrem de precise.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre start-up-uri este ca fiecare membru al echipei poarta “diferite palarii”, avand mai multe atributii in firma – si multi oameni tanjesc dupa o astfel de varietate.

In procesul de angajare asigura-te ca fiecare candidat intelege cat de variat este job-ul si ce astepti de la el/ea.

Sansa de a construi ceva valoros


O mare parte din placerea construirii unui start-up este sansa ca echipa ta chiar sa reuseasca ceva extraordinar, care sa se dovedeasca a fi util pe scara larga. Practic, sa construiesti ceva din nimic. Cei mai multi fondatori de start-up-uri incep afacerea gandindu-se la o problema pe care doresc sa o rezolve.

Intreaba-ti candidatii de ce doresc sa lucreze in cadrul unui start-up. Incearca sa simti daca sunt cu adevarat incitati de prospectul de a construi ceva alaturi de tine – fie un nou model de masina, fie un joc amuzant.

Echipa excelenta


Angajatii petrec cea mai mare parte a zilei in birou, deci este esential sa existe coeziune intre membri echipei. Trebuie sa fie o combinatie intre seriozitate, amuzament si inteligenta. Pe langa interviul profesional, in birou, scoate-ti candidatii la o cafea sau pranz pentru a va cunoaste si intr-un mediu mai putin office. Asigura-te ca potentialul viitor candidat are ocazia sa se intalneasca cu restul echipei.

Posibilitatea de a face o gramada mare de bani


Ca start-up, ce nu poti oferi in bani poti oferi in actiuni. Practic, angajatii tai vor detine o pondere din firma care, candva, ar putea valora foarte foarte mult, in functie de succesul ei. Cu alte cuvinte, cand compania este achizitionata, parte din banii aceia revin angajatilor.

Asa ca atunci cand faci o oferta de angajare, pe langa un salariu fix si bonusuri ia in considerare si oferirea unor parti din firma.

Citeste mai multe pe Mashable.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri