Cand Big Ben va bate miezul noptii de Revelion un zid invizibil se va prabusi in Europa de Est. 1 ianuarie 2014 marcheaza momentul ridicarii restrictiilor de munca pentru romanii si bulgarii care isi doresc un job in Marea Britanie, scrie The Independent.
70.000 de imigranti vor “navali” in Marea Britanie, avertizeaza Migration Watch, dand nastere temerilor potrivit carora romanii si bulgarii, “doua dintre cele mai sarace populatii din Uniunea Europeana”, vor acapara piata muncii din Regatul Unit si vor “secatui” sistemul de protectie sociala.

“Totul este o prostie”, spune Emi Gal, un antreprenor roman cu experienta internationala, stabilit in Marea Britanie.

Romanul, in varsta de 27 de ani, pare sa fie un magnet pentru fondurile de investitii internationale, prin Brainient.com. Compania a atras venituri de la fonduri de investitii de milioane de euro din 2010 pana in 2012, inclusiv.

Activ si pe blogul personal, Emi ar putea furniza (noi) surprize si in 2013, nefiind exclus un nou proiect personal.

“Romanii sunt buni la doua lucruri – inginerie si antreprenoriat”, spune Emi Gal. Publicatia britanica noteaza faptul ca Romania este tara de origine a unui biolog ce a castigat premiul Nobel si statul care a trimis in spatiu un astronaut.

Gal s-a stabilit in Londra in urma cu trei ani. Firma sa ii ajuta pe clienti sa isi maximizeze veniturile din publicitate in medie cu 30%.

“De exemplu, daca iei un editor care obtine 20 de milioane de lire sterline pe an, acest lucru inseamna 26 de milioane de lire. Asta inseamna mai multe venituri din taxe la buget si mai multe locuri de munca. Primul lucru la care se gandesc insa oamenii cand aud de romani sunt tigani”, completeaza antreprenorul.

In contextul in care un val de imigranti est-europeni a fost acuzat, la jumatatea anilor 2000, ca au ocupat locurile de munca ale britanicilor, start-up-uri de acest tip creeaza locuri de munca, subliniaza The Independent, oferind exemplul unei firme create de un estonian care are 15 angajati, a romanului (10 angajati), si a unui lituanian (30).

Brainient, platforma video interactiva cu birou in Londra si Bucuresti si-a extins recent solutiile interactive in Europa de Est pentru a livra campanii video interactive pentru parteneri precum Internet ProTv, Adevarul, ThinkDigital Romania, Antena, Activesoft/220.ro si altii.

Emi Gal a terminat Facultatea de Matematica-Informatica. A lansat primul business la 19 ani, dar acesta a esuat dupa doi ani. A mai lucrat la canalul de televiziune de muzica U, iar in vara lui 2007 a lansat BrainTV, una dintre primele televiziuni online pe piata locala care a fost inchisa in 2008 din lipsa de fonduri pentru cheltuielile lunare de peste 10.000 de euro.

In 2008 a mai lansat Skimbit, un program de marketing afiliat (n. red.: practica pe web prin care un comerciant rasplateste unul sau mai multi afiliati - publisheri - pentru fiecare vizitator sau client adus, conform Wikipedia) in care la inceputul anului trecut un grup de investitori din Marea Britanie au investit un milion de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri