“Este o problema imensa cu care se confrunta spitalele si femeile vor profita foarte mult de aceasta solutie”, afirma Elena Corina Celoiu (21 de ani) despre LifeInU, un sistem care poate monitoriza de acasa sarcinile cu risc crescut precum cele in care pacientele au tensiune arteriala mare ori diabet.

In aceste cazuri de sarcina, femeile trebuie sa mearga aproape zilnic la spital pentru monitorizare, iar LifeInU este o solutie cu ajutorul careia numarul de vizite pe care femeile insarcinate trebuie sa le faca la doctor scade, datele fiind trimise catre medici prin telefon.

Printre cei doi confondatori ai start-upului LifeInU se numara si Elena Corina Celoiu (foto stanga), o romanca in varsta de 21 de ani care studiaza informatica la universitatea King's College din Londra. De altfel, LifeInU a reprezentat echipa Marii Britanii la competitia Intel Business Challenge Europe.

Pentru aceste business lucreaza o echipa formata din cinci oameni.

Au nevoie de o investitie de 800.000 de euro

“Am lucrat sase luni la acest proiect si ne-am investit propriii bani, iar acum avem nevoie de o finantare de circa 800.000 de euro”, a a mai spus Celoiu.

Antreprenorii spera sa termine protipul sistemului de monitorizare in septembrie, acesta urmand ca din 2014 sa fie disponibil la cumparare.

“Costul unui astfel de produs va fi de 400 de euro si va putea fi cumparat online. Pentru primul an, daca am ajunge la in jur de 1.000 de clienti ar fi minunat”, a declarat Tomas Portesil (foto dreapta), cofondator al LifeInU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) Sportul in timpul sarcinii. Ce trebuie sa stii?